1378 konut için imzalar atıldı

Yapım protokolü imza törenine Bakanlar Pepe ile Güler de katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kısa adı TOKİ olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi iş birliğiyle Gündoğdu`da 1378 adet konut yapımına ilişkin protokol, bugün yapılan törenle imzalandı. İmza törene Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Enerji Bakanı Hilmi Güler de katıldı.

TARİHİ AN
Büyükşehir Meclis Salonu, bugün tarihi anlarından birini daha yaşadı. İzmit`in çehresini değiştirecek Kentsel Dönüşüm Projesi için büyük önem arz eden toplu konutların yapım protokolüne, taraflar imzalarını attı. Büyük ilgi gören imza törenine, Vali Erdal Ata, Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu ile Eyüp Ayar, Büyükşehir yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SADECE İZMİT`TE DEĞİL
Törende ilk konuşmayı, ev sahibi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Çarpık kentleşmenin hakim olduğu İzmit`i modern ve çağdaş bir hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sadece İzmit`te değil. Derince, Körfez, Gebze ve diğer yerlerde de Kentsel Dönüşüm Projeleri`ni hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

240 KONUT BÜYÜKŞEHİR`İN
Gündoğdu`ya yapılacak 1378 konutun yapımında 6 bin kişinin çalışacağını ve Kocaeli ekonomisine 60 trilyonluk girdi sağlanacağını kaydeden Karaosmanoğlu, 16 ayda tamamlanacak olan dairelerden 240`ının Büyükşehir Belediyesi`ne tahsis edileceğini açıkladı. Başkan Karaosmanoğlu, bu daireleri Kentsel Dönüşüm Projesi`nin uygulanacağı Erenler ve Cedit Mahallesi`nin kesiştiği bölgede oturan konut sahiplerinden isteyenlere verebileceklerini kaydetti. 

TOPLAMDA 5 BİN KONUT
Ardından söz alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise Kocaeli`nde birkaç yıl içinde 200 trilyonluk konut yatırımı gerçekleştireceklerini vurguladı. Gündoğdu`da yapacakları 1378 konut projesinden sonra, Bekirpaşa Akçakoca Konutları bölgesinde ilk etapta 440, toplamda 700, Şekerpınar bölgesinde de 1730 civarında konut inşa edeceklerini söyleyen Bayraktar, toplamda Kocaeli`nde inşa edecekleri konut sayısının 5 bine yaklaşacağını kaydetti.

ALT GELİR GRUPLARINA
Erdoğan Bayraktar, bu konutların da öncekiler gibi 10 ve 15 yıl vadeli olarak alt gelir gruplarına satılacağını kaydetti. Toplu konut atağının yurt genelinde sürdüğünü hatırlatan Bayraktar, 71 ilde toplam 130 bin konut inşa ettiklerini belirtti.

PEPE: HİZMETİ TABANA YAYIYORUZ
Enerji Bakanı Hilmi Güler`in kısa tuttuğu teşekkür konuşmasından sonra kürsüye çıkan Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe ise Kocaeli`nin çarpık yapılaşmanın acısını çeken illerin başında geldiğini söyledi. “Kocaeli`nde hizmet bugüne kadar sadece belli noktalara odaklandı. Biz ise hizmeti tabana yaymayı, genele ulaşmasını sağlamayı amaç edindik” diyen Bakan Pepe, TOKİ`nin uygulamalarından da övgüyle söz etti. Bakan Pepe ayrıca, dünür olacağı Bakan Güler`in, Kocaeli`ne bundan böyle özel bir önem vereceğine inandığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Bakan Pepe, Başkan Karaosmanoğlu ve TOKİ Başkanı Bayraktar hazırlanan protokole imza attı.

KAÇ TANE, KAÇ METREKARE?
Büyükşehir Belediyesi`ne ait, Bayındırlık Konutları ile Gündoğdu Köyü arasındaki 171 dönümlük arazi üzerine yapılacak konutlardan 364`ü brüt 105, 676`sı brüt 120, 338`i ise brüt 75 metrekare olacak. 53 bloğun yer alacağı bölgeye ayrıca 1 adet 36 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet cami ve görevli evi yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!