Ankara´da baraj zirvesi

Başkan Karaosmanoğlu, Hazine Müsteşarı ile görüştü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılına kadar sırtında yük olan ve her ay yaklaşık 12 milyon dolar taksit ödediği Yuvacık Barajı konusundaki uyuşmazlığı Ankara`ya taşıdı. Barajın yapım maliyeti konusunda Büyükşehir Belediyesi ile alacaklı İngiliz ortaklığı şirket İSAŞ, rakamlarda uyuşamıyor.

1.3 MİLYAR DOLAR ÖDENDİ
Hazine garantisi ile yaptırılan ve Kocaeli`nin geleceğini ipotek altına alan Yuvacık Barajı, Büyükşehir Belediyesi`nin sırtında kambur gibi duruyor. Büyükşehir Belediyesi her ay 12 milyon dolar taksit ödeme yaptığı İSAŞ Firması`na şu ana kadar faizler hariç 1 milyar 350 milyon dolar borç ödedi. Geriye kalan 800 milyon dolar borcun 2014 yılına kadar ödenmesi gerekiyor. Yuvacık Barajı`nın yapımı sırasında yapılan hataların bedelini ödemeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, baraj maliyeti konusunda şirket ile uyuşmazlığa düşünce, olay tahkime taşındı.

HAZİNE`DE TOPLANTI
Yuvacık Barajı nedeniyle vatandaşın parasını İngiliz ortaklığı İSAŞ Firması`na ödemek zorunda bırakılan bir miras devralan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sorunu Ankara`ya taşıdı. Bu nedenle Hazine Müsteşarlığı`nda yapılan Yuvacık Barajı toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Hazine Müsteşarlığı uzmanları Ali Acu, Levent Eren ve Mehmet Çiçek ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel katıldı. Toplantıda baraj maliyetinin yüksek olması nedeniyle şirket ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüş ayrılığının ayrıntıları ele alındı.

“BEDEL ÖDÜYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapılan hatanın bedelini bütün Kocaeli halkının ödediğini belirterek, “Maalesef birilerinin yaptığı hatanın bedelini bütün Kocaeli ödüyor. Geleceğimiz Yuvacık Barajı yüzünden adeta ipotek altına alınmış durumda. Borcumuz faizleri ile birlikte katlandıkça katlanmış. Hazine garantisi olduğu için yapılacak bir şey yok. Her ay 12 milyon dolar ödüyoruz ve 2014 yılına kadar ödemeye devam edeceğiz. Geçmiş dönemde yapılan hataların bedelini çok ağır ödüyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!