Başbakan Kocaeli´ni ezberledi

İki Bakan ve Başkan, Başbakan´a Kocaeli´nin projelerini anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün geldiği Gebze`de, Kocaeli`nde uygulamaya konulacak olan projelerle ilgili olarak 1.5 saatlik bir brifing aldı. Başbakan Erdoğan tanıtımı yapılan ve beğendiği projelerin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

TOPLANTIDA SICAK HAVA
TÜBİTAK`ın Marmara Araştırma Merkezi`nde dün incelemelerde bulunup, bilimsel çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, daha sonra Kocaeli`nde uygulamaya konulacak olan projeler tanıtıldı. TÜBİTAK`ın özel toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polet ve Genel Koordinatör Adnan Bilgiç katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda sıcak ve samimi hava, Başbakan Erdoğan`ın yorgunluğunu atmasına neden oldu.

PROJELERİ BEĞENDİ
Başbakan Erdoğan`a SEKA arazisindeki proje öncelikli olarak tanıtıldı. Daha sonra çeşitli bölgelerde uygulamaya konulan projeler anlatılırken, D-100 Karayolu Geçiş Projesi, Toplu Konut Projesi , Gebze Kent Meydanı Düzenlemesi, Gebze Tatlıkuyu Kavşağı anlatıldı. Başkan Karaosmanoğlu, kentin her köşesine irili ufaklı toplam 400 proje hazırladıklarını ve bunları hayata geçirmeye çalıştıklarını anlatırken, başbakan yapılan sunumda projeleri insanların hayatını kolaylaştırmak adına beğendiğini söyledi.

“DESTEK BENDEN”
Başbakan Erdoğan, projelerin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesini isterken, “Kaybedecek zamanımız yok. Siz iş yapın, desteği benden alın. Karşınıza çıkacak her engelde beni arayın. Çünkü Kocaeli uygulanacak projelerle bizim yüz akımız olacaktır. Çalışmalırınızı taktirle izliyorum. Projeleri hayata geçirmekte biraz daha hızlı davranın. Sanayi alanında bu ülkeye büyük hizmetler veren Kocaeli insanı, rahat ve huzurlu bir yaşamı ve kenti hak ediyor” dedi.

GEBZE`YE ÖZEL İLGİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Gebze ile ilgili çalışmaları ve projeleri anlatınca, Başbakan bu konuda yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Gebze`ye özel bir önem verilmesini isten Başbakan Erdoğan, “Hayata geçirdiğiniz bu projeler Gebze`yi kısa süre sonra çektiği çilelerden kurtaracaktır. Buna inanıyorum” şeklinde konuştu. Başkan karaosmanoğlu ise ilk etapta 18 caddenin yeniden yapılmaya başlandığını, çöp sorununu çözümlendiğini, arıtma tesislerinin hizmete sokulması için çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!