Başkan´dan köylere çıkarma

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Karamürsel´in köylerini gezip, sorunları dinledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köyleri adım adım gezerek, sorunları yerinde incelemeyi sürdürüyor. Gerekli çözüm için talimatlar veren Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ve bazı partililerle Karamürsel`in köylerinde incelemelerde bulundu. Karaosmanoğlu, kalkınma hamlesini köy ve kent merkezi ile birlikte yürüttüklerini söyledi.

KARAPINAR VİRAJINA OPERASYON
Karamürsel`in köylerine yaptığı çıkarma sırasında Başkan Karaosmanoğlu`na AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, İl genel Meclis üyeleri Feridun İskit ve Abdullah Ersan, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Zekai İren, Dereköy Belediye Başkanı Ali Kocabıçak, Kızderbent Belediye Başkanı Nurettin Altun ve bazı partililer eşlik etti. İlk ziyaret Karapınar Köyü`ne yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`nu köylülerle birlikte karşılayan Muhtar Muzaffer Altunbaş, köye giriş yolundaki Karapınar Virajı`nın çok kazaya neden olduğunu ve düzeltilmesini istedi. Başkan, virajın düzeltilmesi için talimat verirken, Karapınar ile Oluklu köyleri arasındaki yolun bakımının yapılacağını ifade etti.

KOOPERATİFİ İNCELEDİ
Karapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi`ni gezen Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekilere, kooperatif Başkanı Necmettin Akbağ tarafından bilgi verildi. Akbağ kooperatif üyelerinden ayda 3-4 ton süt topladıklarını ve bu sütleri Yenişehir`e naklettiklerini ifade etti. Yılbaşında makine alacaklarını ve sütleri yağ ve yoğurta dönüştürdükten sonra satacaklarını belirten Akbağ, kısa süre içinde çevre köyleri de bu oluşuma katmayı hedeflediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kooperatifçiliğin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayanları kalkındıracağını belirterek, bu konuda yardıma hazır olduklarını ifade etti.

KARAAHMET KÖYÜ`NE KOOPERATİF
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler daha sonra Karaahmetli Köyü`ne geçerek köy kahvesinde köylülerle sohbet etti. Köy meydanında bulunan açık alana üç katlı bir bina yapılması, en üst katın toplantı salonu, ikinci katın kooperatif binası, alt katın ise meyve ve sebze hali olarak kullanılması görüşüldü. Başkan Karaosmanoğlu, sorunun çözümü için gerekli çalışmanın yapılması talimatını verdi. Hayriye Köyü`nü de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, köylülerle sohbet edip, çay içti.

YALAKDERE KÖPRÜSÜ YAPILIYOR
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler Yalakdere Beldesi`nde yapılan köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Eski köprü sökülerek yapılan yeni köprünün 75 milyar liraya ihale edildiği, 16 Eylül tarihinde ise açılışının yapılacağı belirtildi. Karaosmanoğlu, çalışmaların hızlı gitmesinden memnun olduğunu ifade etti.

KIZDERBENT GÖLETİ`NE 2 TRİLYON
Kızderbent Beldesi`ne geçen Başkan Karaosmanoğlu, gölette yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gölet için Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile milletvekillerinin yoğun çabası sonucu 2 trilyon liralık ödenek gönderildiği, çalışmaların 2006 yılı içinde tamamlanacağı ifade edildi. Göletin tamamlanması ile bölgedeki köylerin sulama sorununun ortadan kalkacağı dile getirildi.

Kızderbent Belediye Başkanı Nurettin Altun`a, kendilerine yeni bir bina yapılmasını isterken, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, mevcut binanın onarımının yapılabileceğini söyledi.

SAMETLER KÖYÜ`NDEN TEŞEKKÜR
Sametler Köyü`ne giden Başkan ve beraberindekiler, sevinçle karşılandı. Özellikle geçen ay 15 kişinin atalarının toprağı olan Bosna`ya götürülmesini taktirle karşılayan köylüler, elektrik kesintisi ile su sıkıntısından dert yandı. Başkan Karaosmanoğlu köylerde öncelikli olarak yol ve su sorununa çözüm bulduklarını ifade ederek, sıkıntının giderilmesi talimatını verdi.

Gezi programı sonunda İSU Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Feyzoğlu, Fevzi Çilenk, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Ersan ve Feridun İskit`ten oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyonun Karamürsel`in köylerini gezerek sorunları belirlemesi kararlaştırıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!