Başkandan mimar ve mühendislere davet

Katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde Kocaeli için düşündüğü her projede halkın ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin yapılanması ile ilgili olarak yine konunun ilgili taraflarıyla bir araya geldi.

GELİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Salı günü Mimarlar, Şehir Plancıları ve Çevre Mühendisleri Odası mensuplarından oluşan 170 kişilik bir grupla Antikkapı`da buluştu. Toplantıda, Başkan Vekili İlyas Şeker ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş da hazır bulundu.

Kocaeli`nin yeniden yapılanması ve gelişim konusunun masaya yatırıldığı yemekli toplantıda, Başkan Karaosmanoğlu konuyla ilgili olarak odalara ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düştüğünü söyledi, “Gelin birlikte çalışalım” davetinde bulundu.

BÖYLE GELDİ, BÖYLE GİTMEZ
Gelişmiş ülkelerde yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşların şehrin kalkınmasında önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu “Hükümetimiz de yerinden yönetim anlayışıyla, yerel yönetimlerin yetkilerini artırdı. Bundan böyle odalara kentin havasında, suyunda, toprağında ve gelişiminde çok önemli görevler düşüyor” dedi. Kocaeli`ndeki çarpık yapılaşmadan herkesin şikayetçi olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, “Ancak bu böyle geldi, böyle gitmeyecek. Sizlerin de katılımıyla kentin gelişmesinde büyük ilerleme sağlayacağız. Gelin birlikte çalışalım” ifadesini kullandı.

ŞEHRİN GELİŞİMİ İÇİN İLK ADIM
Mevcut binaların estetikten uzak, rant sağlamak amacıyla yapılmış olduğuna da dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun yanında bakmaya doyamadığımız mimarisi güzel binalar var. Yaptığımız bu toplantıyı şehrin gelişmesinde attığımız ilk adım atmış olarak görelim. Odaların çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı sağlayacağız.”

ÜÇ ODANIN MENSUPLARI KATILDI
Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Nilgün Akcan, Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Sinan Karabulgu ve Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aysun Saraç, toplantıyı düzenlemesinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir yöneticilerine üyeleri adına teşekkür etti.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!