Başkan´dan okullara destek

Gebze´de okulları gezip, hem Öğretmenler Günü´nü kutladı hem sorunları dinledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün programının önemli bir bölümünü Gebze`de okul ziyaretlerine ayırdı. Okullarda yaşanan sorunları not alan Karaosmanoğlu, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, okulların sorunlarına öncelik tanıyacaklarını söyledi.

“EĞİTİM ÖNCELİKLİ HİZMET”
İzmit`te okullara yaptığı ziyaret sonrası önceki gün Gebze`de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okulları gezip, incelemelerde bulundu. Beraberindeki AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ile birlikte ilk olarak Ahmet Parmaksızoğlu Ticaret Lisesi gezildi. Okul Müdürü Gürbüz Okta ve diğer öğretmenlerin Öğretmenler Günü`nü kutlayan Karaosmanoğlu, “Bende eski bir eğitimci olarak sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Ayrıca eğitimci olmam nedeniyle bizim için öncelikli sorun eğitim sorunlarıdır. Çünkü eğitilmiş beyinler, ülkenin kalkınmasını, geleceğinin güvence altında olmasını sağlayacaktır” dedi.

LİSEYE ANLAŞMA TEKLİFİ
Ticaret Lisesi`nin sorunlarını not alan Karaosmanoğlu,daha sonra Endüstri Meslek Lisesi`ni gezdi. Müdür Vekili Erdem Günay ile öğretmen, okulu gezdirip, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaosmanoğlu Belediye olarak Gebze`de yaptıklarını çalışmaları anlatıp, “Bu ilçe maalesef yıllarca hizmetten hiç yararlanamamış. Amacımız bu geri kalmışlığı gidermek. Bunun için çaba sarfediyoruz” şeklinde konuştu. Bir öğretmenin, “Belediyeye atölyelerimizde iş yapabiliriz sayın başkanım” sözleri üzerine Karaosmanoğlu, “Çocuk parklarına yaptırdığımız oyun setleri var. Onları size sipariş verelim siz yapın” önerisinde bulundu. Okul idaresi bu teklifi kabul etti.

GÜL DAĞITTI
Gebze Eşrefbey İlköğretim Okulu`nu da ziyaret eden Karaosmanoğlu, gittiği her yerde öğretmenlere gül dağıtıp, günlerini kutladı. Eşrefbey İlköğretim Okulu Müdür Vekili Yavuz Karakaya ve öğretmenlerle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, öğrencilerin hazırladığı kutlama programını izledi. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, “Sizleri şekillendiren en önemli varlığınız öğretmenlerinizdir. Onları üzmeyin ve kıymetini bilin” uyarısında bulundu. Nazlı Suna Adıgüzel adlı öğrenci Karaosmanoğlu`nun elini öpüp öğretmenler gününü kutlaması, Başkan`ı duygulandırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!