“Başkanlarımızı rahatlatalım”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği” hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Henüz taslak halinde olan çalışma ile ilgili olarak, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin imar ve fen işleri şube müdürleri ile çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi`nde bir toplantı gerçekleştirildi.

SIKINTILAR YAŞANABİLİR
Büyükşehir Meclis Salonu`nda yapılan toplantıya şube müdürlerinin görüş ve önerilerini dinleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, “İmar konularında başkanlarımızı rahatlatalım” dedi. Yönetmelikte bazı sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çeken Soydabaş, “Vatandaşlarımıza imar konularında yasal çerçevede elimizden gelen tüm yardımı yapmalıyız. İmar için kapımızı çalan her vatandaşı bir müşteri gibi görerek, ona yasal çerçevede elimizden gelen tüm kolaylığı sağlamalıyız. Belediye başkanlarımızın son derece yoğun olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Ancak vatandaşlarımız basit bir imar mevzuu için bile belediye başkanlarımızla görüşme arzusu taşımakta. Bizler vatandaşlarımıza imar konusunda gerekli kolaylığı sağladığımız taktirde başkanlarımızı rahatlatmış oluruz” şeklinde konuştu.

MENGÜÇ BİLGİ VERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç de taslakta yer alan; parsel büyüklükleri ve bina cepheleri, bahçe mesafeleri, ifraz, yapı yerinin tayini, bina derinlikleri, binalara kot verilmesi, yapı ruhsat işleri, proje değişiklikleri, sanayi yapıları ve ruhsata tabii olmayan yapılar konularında katılımcılara bilgi verdi.

MECLİSLERDE GÖRÜŞÜLECEK
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Orman Köylerinde Uygulanacak İmar Yönetmeliği taslağı, ilk kademe ve ilçe belediye meclislerinde onaylandıktan sonra Büyükşehir Meclisi`nin gündemine getirilecek ve son şeklini alacak. Yönetmeliğin önümüzdeki birkaç ay içinde uygulanmaya başlanması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!