Bu yıl Fuarı 1 milyon kişi ziyaret etti.

11 Haziran tarihinde görkemli bir törenle açılan ve yaklaşık üç aydır Kocaeli halkının hizmetinde olan Kocaeli Fuarı önceki gün sezonu tamamlayarak kapılarını kapattı...

11 Haziran tarihinde görkemli bir törenle açılan ve yaklaşık üç aydır Kocaeli halkının hizmetinde olan Kocaeli Fuarı önceki gün sezonu tamamlayarak kapılarını kapattı.

TOPLAM 407 ETKİNLİK
Geçen yıllara göre oldukça büyük bir performans sergileyen Kocaeli Fuarı, sezon sonunda yaptığı rakamsal tespitlerle de başarısını ortaya koydu. Bunun en önemli kanıtı ise fuarın bu sezon elde ettiği ziyaretçi sayısında kendini gösteriyor. Bu yıl, düzen, temizlik, aydınlatma ve güvenlik gibi konularda halka titiz bir hizmet sunan fuar yönetimi, 1 milyon ziyaretçi sayısıyla hedefine ulaşmış oldu. Geçen sene bu rakam 667 bin kişiyle sınırlı kalmıştı.
Ayrıca, bu sezon her gece Güneş Sahnesi, Küçük Sahne ve çeşitli noktalarda toplam 407 etkinlik gerçekleştirilirken, geçen sene bu rakam 284 ile sınırlı kalmıştı.

BORÇLAR KAPATILDI
2004 fuar sezonu gelirleri de geçen yıla göre büyük oranda arttı. Geçen yıllarda işçi maaşlarını dahi ödemek için Büyük şehir Belediyesinden borç alınırken, bu yıl Büyükşehir Belediyesine geçmiş dönem borçları için 800 milyar liralık ödeme yapıldı. Personel maaşlarını düzenli bir şekilde ödeyen fuar yönetimi ayrıca piyasaya olan borçlarını da tamamen kapattı.  Öte yandan geçen yıl 150 geçici personelle gerçekleştirilen hizmetler, bu yıl 65 personelle yürütüldü.

BÜYÜK TASARRUFLAR
Tasarruf konusunda da oldukça ciddi tedbirler alan fuar yönetimi bu yıl, sezonla ilgili harcamalarda yüzde %50`lik bir tasarruf başarısı yakaları.
2003 yılında stand, satış yerleri ve tezgah gelirlerinden toplam 320 milyarlık bir girdi elde edilirken, bu rakam bu yıl kendini 490 milyar olarak gösterdi.
Yine 2003 yılında, tanıtım – organizasyon, sahne temsil ve ağırlamada toplam 420 milyarlık bir harcama yapılırken, bu yıl bu rakam 230 milyarda kaldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!