Büyükşehir başkentten 4 puanla döndü

Buz hokeyindeki temsilcilerimiz, Ankara´da oynadıkları maçları farklı kazandı

Türkiye Büyükler Buz Hokeyi Süper ligindeki temsilcimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü ve Türkiye Buz Hokeyi 1. Ligi`nde Büyükşehir`in pilot takımı olan Şirintepespor Kulübü, hafta sonu Ankara deplasmanında oynadıkları maçları farklı skorlarla kazanıp ikişer puanla şehre döndü.

OLEG`İN GÖZÜNE TOP ÇARPTI 
Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, geçen yıl oynadığı 3 maçta sadece 1 kez yenebildiği rakibi ANKA karşısında müthiş bir performans gösterdi. Ankara Belpa Paten Salonu`ndaki maçta skor tabelası, Büyükşehir lehine 26-0`ı gösteriyordu. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz, ilk periyodu 8-0 önde geçerken, karşılaşmanın 19. dakikasında gözüne hokey topu (pak) isabet eden Ukraynalı oyuncumuz Oleg, önemli bir sakatlık geçirdi. Gözünde büyük bir şişlik oluşmasına rağmen oyuna devam etmek isteyen Oleg, fırsat buldukça gözünü buz yaparak karşılaşmanın sonuna kadar mücadele etti. Oleg`in bu hareketi hem teknik heyetten hem de oyuncu arkadaşlarından büyük bir takdir aldı. İkinci periyotta 15-0 üstünlük sağlayan temsilcimiz, üçüncü periyotta farkı iyice açtı ve skoru 26-0`a taşıdı. 

İLK DEVRE SONA ERDİ
Büyükşehir Kağıtspor, ANKA`yı 26-0 yendiği karşılaşmada, Cihan, Uğur, Gürkan, Hakan, Ufuk, Serkan, Yavuz, Cengiz, Görkem, Tony, Oleg, Tuğcan, Burak, Caner ve Barış`dan kurulu isimlerle mücadele ederken, Serkan 3, Tony 5, Yavuz 2, Oleg 7, Gürkan 3, Tuğcan 3, Caner 2 ve Ufuk 1 gol attı.
Bu maçla birlikte ilk yarı sona erdi. İlk yarı boyunca oynadığı 5 maçta sadece Polis Akademisi karşısında mağlubiyeti tadan Büyükşehir Kağıtspor, attığı 76 gole karşılık kalesinde sadece 7 gol gördü. 5 maç sonunda 8 puanla Polis Akademisi`nin ardından ikinci sırada yer alan temsilcimiz, böylelikle 4 devre halinde oynanacak Buz Hokeyi Süper Ligi`nin ilk devresini tamamlamış oldu.

BU HAFTA ŞAMPİYON PATEN`LE
Buz Hokeyi Süper Ligi 2. devresi hiç ara verilmeden bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, pazar günü saat 16.15`te Ankara deplasmanında Şampiyon Paten Kulübü ile karşılaşacak.

TAKIM YAVAŞ YAVAŞ OTURUYOR
İlk devrenin tamamlanmasının ardından bir değerlendirme yapan Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü Tarık Göçmen, “Yabancı oyuncularımızın takıma sonradan katılmasıyla lig başında küçük bir uyum sorunu yaşadık. Bu da en güçlü rakibimiz Polis Akademisi maçına denk geldi. Bu maçın ardından takım yavaş yavaş kendisini toplamaya başladı. Polis Akademisi ile oynayacağımız ikinci maça kadar takımın tam anlamıyla hazır olacağına inanıyorum” dedi.

ŞİRİNTEPESPOR DA SÜPER
Büyükşehir Kağıtspor`un pilot takımı olarak Buz Hokeyi 1. Ligi`nde mücadele eden diğer temsilcimiz Şirintepespor Kulübü ise, Ankara deplasmanında karşılaştığı Kızılkaplan takımını 16-0 mağlup etti. Şirintepespor`da Büyükşehir alt yapısından yetişmiş, yaşları 15 ile 17 arasında değişen genç oyuncular mücadele ederken, kendisine lisans çıkaran antrenör Tarık Göçmen de bu genç oyunculara ağabeylik etti. Eray, Burak, İbrahim, Murat, Hüseyin, Tarık, Ferit, Rıza, Yusuf, Taner, Semih, Hikmet, Caner, Kaan ve Mustafa isimlerinden oluşan Şirintepespor`da, Tarık 3, Hüseyin 4, İbrahim 4, Caner 1, Murat 2 ve Ferit 2 gole imza attı. Oynadığı iki maçı da kazanan Şirintepespor, attığı 19 gole karşılık sadece 2 gol yedi. Buz Hokeyi 1. Ligi`ndeki temsilcimiz bu hafta Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisi`nde Ankara TED takımı ile karşılaşacak. Cumartesi günü oynanacak müsabaka 12.30`da başlayacak.

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ SÜPER LİGİ PUAN DURUMU
                                        O  G  B  M  A  Y  P
1. POLİS AKADEMİSİ             5  5   0  0 62 11 10
2. BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPOR    5  4   0  1 76  7   8
3. ANKARA B.Ş. BLD.             5  3   0  2 29 22  6
4. ŞAMPİYON SPOR KULÜBÜ    5  2   0  3 14 43  4
5. ANKASPOR KULÜBÜ            5  1   0  4 12 70  2
6. İSTANBUL PATEN              5  0   0  0  4  39  0

Bizi;
sosyal medyada takip edin!