Büyükşehir Belediyesinin Deprem standına yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüz yılın felaketi olan 17 Ağustos Marmara Depreminin 6. yıldönümü nedeniyle yürüyüş yolunda deprem bilgilendirme standı açtı.

DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK İÇİN
Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü, vatandaşları deprem konusunda bilgilendirme amacıyla stand açtı. Yürüyüş yolunda açılan deprem bilgilendirme standında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin deprem riskinin belirlenmesi konusunda hazırlamış olduğu proje, imar planlarına yönelik zemin araştırmaları, binaların deprem takibine yönelik aletle inceleme görüntüleri, Büyükşehir Belediyesi internet sitesi ile bilgilendirme, Kocaelinin yerleşime uygunluk haritası, deprem jeoloji haritası, deprem fotoğrafları ve deprem görüntüleri vatandaşlara gösteriliyor.


 
DEPREM BİLGİLENDİRME KİTABI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi hazırlattığı Deprem Tedbirleri Teknik Bilgiler kitabını vatandaşlara dağıtıyor. Kitap sayesinde deprem öncesi ve sonrası vatandaşlar almaları gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor. Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü basılan kitapların ayrıca okulların açılması ile birlikte okullardaki eğitim çalışmalarında öğrencilere dağıtılacağını ve kitaptan elde etmek isteyen vatandaşlara belediyeden ücretsiz kitap verilebileceği belirtildi.
 
2 GÜNDE 3 BİN KİTAP DAĞITILDI
İmar Daire Başkanlığı yetkilileri 17 Ağustos Marmara depreminde yaşanan acıları bir daha insanlarımızın yürüyüş yolunda açılan stantta 2 gün içinde ücretsiz 3 bin kitapçık dağıttıklarını söyledi. Deprem standına vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!