Büyükşehirden ilaç gibi yol

Yıkılma riski nedeniyle trafiğe kapatılan Valide Sultan Köprüsü`nün yanına alternatif yol inşaa etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıkılma tehlikesi bulunan ve bu nedenle kısa bir süre önce araç trafiğine kapatılan Karamürsel ilçesindeki tarihi Valide Sultan Köprüsü´nün yanına alternatif yol inşaa etti. 7 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki yeni yol hafta başından itibaren araç ve yaya trafiğine açıldı.

ÇOÇUKLAR KURTULDU
Yolun açılması en çok Yalakdere İlköğretim Okulu öğrencileri ile ailelerini sevindirdi. Köprü geçişinin risk taşıdığını bilmelerine rağmen her gün bu yoldan çocuklarını okulla gönderdiklerinin söyleyen velililer, “Bu yol sayesinde korkulu rüyalar görmekten kurtulduk. Çocuklarımızı güven içinde okullarına gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

EKİPLERDEN CİDDİ ÇALIŞMA
Aynı zamanda İznik-Karamürsel bağlantı yolu üzerinde olan yol için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri geceli gündüzlü bir çalışma gerçekleştirdi. İşe, dere islah çalışması ile başlayan ekipler, daha sonra suları saha dışına atacak büzleri yerleştirdi. Dolgu çalışmalarının da tamamlanmasıyla tarihi köprüye alternatif olan yol çalışması bitirilmiş oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!