Büyükşehir´den önemli kültür atağı

Kültür yayınlarından çıkan ilk 8 kitap kentlilik bilincine katkı sunacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehircilik ve sosyal belediyecilik alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra bundan böyle yazın hayatında da adından söz ettirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları bugün düzenlenen bir törenle edebiyat dünyasına merhaba dedi. Büyükşehir Belediyesi Kütür Yayınları´ndan çıkan ilk 8 eser de aynı törenle tanıtıldı.  Kütür Yayınları´ndan çıkan 8 kitap kent kültürüne ve kentlilik bilincine katkı sunan eserlerden seçildi. Kitaplar arasında Milli Mücadele döneminden, ermeni meselesine, Kocaeli´nin spor tarihinden, Çanakkale´de şehit olan Kocaelililere kadar her biri kendi alanında önemli kaynak olan eserler yer alıyor.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun evsahipliğinde ve Antikkapı Restauaran´ta gerçekleştirilen tanıtım törenine Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, belediye başkanları ile çok sayıda kitap sever büyük ilgi gösterdi.

BELEDİYENİN KİTAPLA İŞİ OLUR
Törende bir konuşma yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin üç yılda belediyecilik alanında ciddi çalışma ve projeleri hayata geçirdiğini söyledi. Bu kapsamda “Belediyenin görevi nedir?” diye soran Başkan Karaosmanoğlu, “Belediye alt ve üst yapı yapar kitapla ne işi var denilebilir. Ancak biz böyle düşünmüyoruz. Belediyenin kitapla işi olur. Olmalı da. İnsanın ihtiyacı olan her şey belediyeciliğin kapsamındadır. Kitap da insan ruhunun en önemli ihtiyacıdır. Kültür alanındaki bu yatırımımıza diğer yatırımlarımız kadar önem veriyoruz” dedi.

KENTLİLİK BİLİNCİNE KATKI SUNACAK
Başkan Karaosmanoğlu kültür yayınlarından çıkan ilk kitapların kent kültürüne katkı sağlayacak eserler arasından seçildiğine dikkat çekti. Kocaeli´nin tanıtımına, tarihine ve kültürüne büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli´nde böyle bir çalışma önemli bir açığı kapatmıştır. Kocaeli adına ne kadar eser yazılsa o kadar iyi olur” dedi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Tanıtım töreninde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç de seçici kurul adına bir konuşma yaptı. Uzun yıllar Kocaeli´ni yabancı rehberlerden takip ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Genç, çok uzun yıllar bu rehberlerin bir kısmının ise yanlış olduğunu ifade etti.. Prof. Dr. Genç, bu nedenle kenti bilen yazar ve şairlerin bir araya getirilerek rehber kitaplar hazırlatılmasının kent için büyük önem taşıdığını söyledi.

HER ALANDA ÇALIŞMA VAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da göreve geldikleri günden bugüne kadar her alanda kent dinamiklerinin ihtiyaçları çerçevesinde projeleri üreterek hayata geçirdiklerini bildirdi. Ustaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları´nın Kocaeli´nin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu bir kültür açığını kapatacağını belirtti.

6 SEÇİCİ KURUL ÜYESİ
Kent kültürüne önemli katkı sağlayacak 8 eser, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Genç, Yard. Doç. Dr. Gencay Zavotçu, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Çetin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, Özgür Kocaeli Gazetesi yazarı Ruşen Hakkı ve Gazeteci yazar Mustafa Küpçü´den oluşan 6 kişilik seçici kurul tarafından belirlendi.

Kültür yayınları içinde basılan 8 eserin yazarı ve konuları ise şöyle:
Milli Mücadelede Servetiye Cephesi                    Ali Üzmez
Ermeni Meselesi ve Tehcir                                Yrd. Doç. Dr. Bekir Günay
Kocaeli´nin Spor Tarihi                                     Levent Atalı
Geçmişin Aralığından Geleceğe Süzülen Işık          Seher Keçe Türker
Osmanlı´dan Cumhuriyet´e İzmit Çuha Fabrikası    Hilal Karavar
Yahya Kaptan                                                Şener Aksu
Çanakkale Cephesinde Şehit Olan Kocaelililer        Volkan Şenel
İzmit´te Türk Eserleri                                        Engin Ürkmez

Bizi;
sosyal medyada takip edin!