Büyükşehir`in hasta nakil araçları hizmete girdi

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte il genelinde hasta nakil hizmetlerini gerçekleştirme görevini de üstlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

Bundan böyle 335 55 55 numaralı telefonu arayacak olan herhangi bir Kocaelili, ister Gebze ister Kandıra isterse Karamürsel`de otursun en geç yarım saat içinde ambulans hizmeti alabilecek.

ŞEHİR İÇİNDE ÜCRETSİZ

Sedye ihtiyacı duyan hastalar için büyük önem arzeden hasta nakil araçları şehir içinde ücretsiz, şehir dışında ise belirlenen tarife üzerinden hizmet verecek. Kocaeli genelinde araçlar, İzmit Kapalı Cezaevi`nin yanında bulunan Diyaliz Merkezi`nin alt katındaki komuta merkezinden sevk ve idare olunacak.

BELEDİYELERDEN GELEN ARAÇLAR

Daha önce ilçe ve belde belediyelerinde bu hizmeti veren araçlar, devir teslim görüşmelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi`ne devredildi. Ancak bir çoğu eski ve bakımsız olan araçların donanım yönünden de büyük eksiklerinin bulunduğu ifade ediliyor. Yetkililer herkese standart bir hizmet verilebilmesi amacıyla eksiklikleri 1-2 ay içinde tamamlamaya çalışacaklarını dile getiriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!