“Çocuk büyütmeyelim, çocuk yetiştirelim”

Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, 10 kasım Çarşamba günü İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda “Hayata Gülümse” konulu bir seminer verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan etkinliklerine Kocaeli Hanımlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin organizasyonuyla katılan Aslanhan`ı dinlemeye gelenler arasında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ve Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da vardı. Seminer öncesinde dernek yönetimi, 10 aile ve 9 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere gıda kermesi düzenleyerek yardım topladı.

EVLERİMİZİ OKUL YAPMALIYIZ

Seminerde konuşan Aslanhan, çocuk eğitiminde aile bireylerinin tavırlarının ne kadar önemli olduğunu gerçek hayattan örnekler vererek anlattı. “Dünyanın  en büyük  felaketi ne deprem ne yangın ne de seldir, evimizin içindeki felakettir" diyen Aslanhan, “Bizler çocuk yetiştirmiyoruz, çocuk büyütüyoruz. Çocuk yetiştirmek için bilgi gerekir, zaman gerekir, en önemlisi de sevgi gerekir. Bireyler günde en az bir saatini ailesine ayırmalı. Onların gönlünü almalı, sevgisini vermelidir” ifadesini kullandı. Televizyonun çocuklar için en büyük iletişim engeli olduğunu vurgulayan, genelde aile bireylerinin çocukları ile göz temasının haftada yirmi bir dakikayı geçmediğini söyleyen Aslanhan şöyle konuştu: “Evimizi okula çevirmeliyiz. Gençlerimiz kolaycılığı öğreniyor, gerçeklerle yüzleşmek istemiyor. Masallarla, ninnilerle büyüyorlar. Bizler evimizi masal ve ninni evi yerine eğitim evi haline dönüştürmeliyiz ki, okullarda kendi ayaklarının üzerinde durabilecek gençler yetiştirebilelim.”

AÇIK ARTIRMAYLA BAKLAVA SATILDI

Daha sonra dernek yararına satışa sunulan bir tepsi baklava, yapılan açık artırmada Dilek Kalkan isimli hayırsever bir bayan tarafından satın alındı. Programın sonunda Başkan Vekili İlyas Şeker, konuşmacı Sıtkı Aslanhan ve geceyi düzenleyen dernek yöneticilerine hediyeler verdi. Dernek başkan yardımcısı Süheyla Pelin de, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Sıtkı Aslanhan`a çiçek verdi. Aslanhan daha sonra kitaplarını imzaladı.

Ramazan Çadırı`nda ise Ömer Engin Özdeş dinleyenlere Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!