Çocuklar, Yüzbaşılar Kavşağı`nda artık ölmeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çok sayıda insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan Değirmendere-Yüzbaşılar kavşağına sinyalizasyon sistemi kurdu.

Sistem önümüzdeki hafta başından itibaren düzenli olarak çalışmaya başlayacak.

EYLEMLER YAPILIYORDU
İzmit`i Yalova ve Bursa`ya bağlayan D-130 Karayolu üzerinde bulunan Değirmendere–Yüzbaşılar Kavşağı`nda sinyalizasyon sistemi vardı. Ancak sürekli arızalı olduğu için bölgede sık sık trafik kazaları meydana geliyordu. Bu kazalarda bugüne kadar 6`sı çocuk olmak üzere onlarca insan hayatını kaybetmişti. İki sene önce karşıdan karşıya geçmek isteyen bir öğrencinin ölümü üzerine bölge sakinleri kavşakta eylem yapmış ve D-130 Karayolu`nu birkaç saatliğine araç trafiğine kapatmıştı.

UKOME`DE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ
Kocaeli`nin trafikle ilgili tüm sorumluluğunu üzerine alan Büyükşehir Belediyesi, bölge sakinleri için büyük önem arz eden bu talebi önce UKOME toplantısında ele aldı. Talebin kabulünden sonra bölgede ön çalışma yaptıran Büyükşehir Belediyesi, ardından 50 metre arayla iki sinyalizyon yerleştirildi. Önceki günden itibaren sinyalizasyonlar flaş geçişle hizmete girdi. Halen trafik polislerinin de görev yaptığı kavşaktaki trafik akışı, ışıklar yardımıyla güvenli bir şekilde sağlanmış olacak. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!