"Çocuklarınızı her zaman öpün”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Halkevimeydanında düzenlediği Ramazan Geceleri`ne Perşembe günü Prof. Dr. İbrahim Canan konuk oldu.

DİNDEN UZAKLAŞTIKÇA DÜŞÜYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu ve Cemal Şişman`ın da takip ettiği konferansta Prof. Canan, Müslümanların dinlerine sahip çıktığı süre içinde büyüdüklerini, dinden uzaklaştıklarında ise düşüşe geçtiklerini söyleyerek, “Kur`an`ı Kerim dinimizin temelidir. Hayatımızı Kur`an`a göre şekillendirmeliyiz. Ramazan ayı Kur`an` Kerim`in indirildiği aydır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeli, Kur`an`ı anlayarak okumaya çalışmalıyız” yorumunu yaptı.

HER ÖPÜCÜK 500 YIL DEMEK

Daha sonra peygamberimizin çocuk sevgisi konusuna değinen Canan şunları söyledi: “Peygamberimize Habibullah diyoruz. Habib sevgi demektir. Peygamberimiz tüm çocuklara ve insanlara sevgiyle yaklaşmıştır. Bunu Kur`an`ı Kerim`deki ayetlerde görmek mümkündür. Peygamberimiz çocuklarımızı sevmemizi, onları öpmemizi öğütlemiştir. Çocuklarınıza şefkatle yaklaşın. Onları her zaman öpün. Birinci öpücükle ikinci öpücük arasında 500 sene vardır. Bu 500 sene ahirette huzur içinde yaşamak demektir. Melekler öpücüklerimizi sayarlar, artı hanemize yazarlar.”

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!