Depreme önlem

Büyükşehir Belediyesi Kandilli Rasathanesi ile ortak çalışma başlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi`nde incelemelerde bulundu. Kandilli Rasathanesi mühendisleri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini nasıl çalışma yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi.

“BİZİM GÖREVİMİZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan Deprem Master Planı`nın en iyi şekilde nasıl yapılanacağının belirlenmesi için giden heyete, Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher başkanlık etti. Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin fay hattı üzerinde olması nedeniyle ön çalışma yaptıklarını belirterek, “Yaşadığımız deprem afetinden ders çıkarmamız gerek. Yıllarca hiçbir önlem alınmamasının bedelini bu il pahalı ödedi. Biz halkımızı eğitmek, önlem almak için çaba sarf ediyoruz. Yerel yönetim olarak bu bizim görevimiz. Yaşayacak olduğumuz yeni bir depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.

“EN İYİ PLANI ÇIKARACAĞIZ”
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher de yaptıkları çalışmaları anlatırken, “Günümüzde doğal afet ve depremler kaçınılmaz gerçek. İlimiz fay hattı üzerinde ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Deprem mühendisliği bölümü ile çalışmalarımız sürecek ve en iyi planı çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi Deprem Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Mustafa Erdik ve öğretim üyeleri rasathanenin yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!