Dev kompleks için ilk kazma

Bekirpaşa Üçyol´daki eski belediye garajını mükemmel bir tesis haline gelecek çalışmalar başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal alanda önemli eksikleri bulunan Bekirpaşa`nın merkezinde dev bir kompleks inşa etmek için hazırlıklarını tamamladı. Üçyol mevkiindeki eski belediye garajı alanına yapılacak çok amaçlı kültür merkezi ve katlı otopark için makineler çalışmaya başladı.

ÖNCE YIKIM, SONRA KAZI
İnşaat maliyeti 4 trilyonu bulacak olan dev kompleks için, müteahhit firmaya bağlı ekipler mevcut bina ve sundurmaların yıkımına start verdi. Ekipler ilk etapta yıkım, ardından da kazı işlemlerini gerçekleştirecek. Kazı çalışması için iki kat derinliğe inilecek.

HANGİ KATTA, NELER VAR?
Yaklaşık 5 bin metrekarelik alana 4 kat üzerinden yapılacak dev kompleksin ilk iki katı otopark olarak kullanılacak. Otoparka aynı anda 200 araç park edebilecek. Zemin katta kadın emeği satış reyonları, muhtarlık irtibat bürosu, İSU, İZGAZ, zabıta hizmet birimleri, kiralık ticari-idari ofisler ve 1000 kişilik düğün salonu yer alacak. Kompleksin birinci katında ise kadın eğitim ve çocuk etüt merkezi, kütüphane, iki adet seminer salonu ve 1 adet sinema salonu yer alacak.

TÖREN ALANI DA BULUNACAK
Söz konusu inşaatın zemin ve birinci katı, yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alanda yükselecek. 5 bin metrekarelik alandan geriye kalan bin 500 metrekarelik alan ise resmi günlerde ve çeşitli amaçlarla tören alanı olarak kullanılacak. Bina inşaatının 2006 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

İLK`LERİN KOMPLEKSİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce tamamlanan Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`nden sonra bölgenin bu konudaki büyük ihtiyacını karşılayacak olan dev kompleks, adeta ilklerin merkezi olacak. Beldenin ilk katlı otoparkı, ilk sinema salonu, ilk tören alanı unvanını elinde bulunduracak. Düğün salonu olarak ikinci, büyüklük bakımından ise yine birinci olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!