Doğu Kışla´ya dev Ramazan çadırı

Büyükşehir´in tüm Ramazan etkinlikleri 7.5 dönüm üzerinde kurulacak dev çadırın içinde yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Halk Evi meydanında düzenlediği Ramazan etkinliklerini bu yıl eski Doğu Kışla arazisinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin en çok dikkat çeken yanı ise 7.5 dönüm arazi üzerine kurulacak dev çadır. İftar yemekleri, satış büfeleri ve etkinliklerin tamamı bu çadır içinde düzenlenecek.

 

1.5 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE
Bu yıl Ramazan coşkusunu farklı bir ortamda yaşatmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, Doğu Kışla`ya 50x150 ebatlarında dev bir çadır kurduracak. Sıralı oturma düzeneği oluşturulduğunda 20 bin kişiyi içine alabilecek kapasitede olan dev çadır, yaklaşık uluslar arası standartlara sahip 1.5 futbol sahası büyüklüğünde. 25`er metre aralıklarla 5 büyük, 30 küçük kazık üstünde yükselecek. Yan kenar yükseklikleri 4, orta yüksekliği ise 20 metre olacak.

HER ŞEY BU ÇADIRIN İÇİNDE
6 kapısı bulunan dev çadırda her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek. Konser, tiyatro ve konferans gibi etkinlikler, iftar yemeğinin verileceği alanda yine teravih namazı sonrasında gerçekleştirilecek. 

Çadırın diğer köşesinde tarihi Türk evleri, orta kısmında ise çay evi ile çocuk parkı yer alacak. Yine Çocuk Tiyatroları Sahnesi ile kitap standları unutulmayan ayrıntılar arasında. Ayrıca Tarihi İzmit Saat Kulesi`nin bir benzeri de meydanın ortasında yer alacak. Çadırın dışında ise çok sayıda seyyar tuvalet yapılacak.

ZEMİNE İNCE ASFALT
Öte yandan dev çadırın kurulacağı alan üzerinde alt yapı çalışmalarına da start verildi. Kot yüksekliğini ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çamur haline gelmemesi için zemine ince asfalt serecek.

Bu arada Ramazan ayında gerçekleştirilecek etkinlik programının hazırlık çalışmaları da devam ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!