Eskihisar rahat nefes aldı

Büyükşehir`in yaptığı Eskihisar Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından hizmete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Eskihisar Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Gül, dedikodu değil, hizmet ürettiklerini dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açılan tünelin 200 yıl sorunsuz hizmet vereceğini anlattı.

ESKİHİSAR RAHATLADI
Feribot iskelesine giden yol güzergahında bulunan ve Darıca´nın D-100 ile bağlantısını sağlayan ışıklı kavşağın sürekli tıkanması yüzünden yapılan tünel ve köprülü kavşak, trafiğe açıldı. Eskihisar ve Darıca trafiğini büyük oranda rahatlatan tünelin açılışına Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kocaeli Milletvekilleri Nihat Ergün, Eyüp Ayar, Muzaffer Baştopçu, Dr. Nevzat Doğan, Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HİZMET ÜRETTİK
Eskihisar Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı´nın açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, çıkardıkları yasa ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ni kurduklarını ve Gebze´nin bu sayede büyük hizmet aldığını anlattı. “İki başkan el ele verdi, bu hizmetler üretildi” diyen Bakan Gül, “Bakın biz geride 4.5 yıl bıraktık. Bu süre içinde birileri gibi dedikodu üretmedik. Hizmet ürettik, ülkeyi kalkındırdık. Dün Türkiye´de yapı neydi, bugün ne durumda? Kavşaklar, köprüler, duble yollar yapılıyor. Hizmet, ülkenin her köşesine yayılmış durumda” dedi.

KİLİM SERER GİBİ YOL YAPTIK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” sözleri ile yapılanları özetledikten sonra, Gebze´ye hizmet sağanağı yaşattıklarını dile getirdi. “Biz adam gibi hizmet yaptık” diyen Karaosmanoğlu, “Bu ve bunun gibi kavşakların yapımı hepimizi ilgilendiriyor. Çünkü sokağa çıkan herkes trafiğin içindedir. Şehir demek, yol demektir. Yol, medeniyetin ilk ve en kalıcı unsurudur. Yol yoksa hayat biter, yol kötüyse, yol tıkanıksa hayat sekteye uğrar. Yolun önemi yıllardan beri şarkılara, türkülere bile konu olmuştur. Biz belediye olarak dualarımızdaki yolları, kavşakları, tünelleri yapıyoruz. Halkımızın yolu tıkanmasın, huzur içinde olsun, çilesi sona ersin istiyoruz. Gebze´de Körfez´de Derince´de, Kandıra´da Karamürsel´de, Gölcük´te, köylerimizde kilim serer gibi yol yaptık” şeklinde konuştu.

200 YIL SORUN YOK
Şehir merkezlerinden, en uzak köylere kadar ulaşım yatırımı yaptıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Bu tüneli en az 200 yıl kullanacağız. İnşallah, torunlarımızın torunları da bu tünellerden, yollardan geçecek. Fakat onların zamanında nüfus ne olacak? Taşıtlar nasıl olacak? Hepsini göz önüne aldık. Yani bu iş, çok ince nakışları olan bir iş. Burada göz kararıyla, parmak hesabıyla hareket etmiyoruz. Yeni bir tünel, bir kavşak, bir parke yol, bir köprü, bir terminal, bir deniz otobüsü, gördüğünüz zaman, bunu tek bir olay sanmayınız. Biliniz ki, o deniz otobüsü, yolun kenarındaki o ağaçlar, o yeni durak, o kavşak büyük bir devrimin parçasıdır. Yapılanların hepsi, hızlı, problemsiz, şarkı gibi bir ulaşım sistemi kurmaya yönelik işlerdir” diye konuştu.

RÜYAMDA GÖRMEDİM
Bölgede trafiğin rahatladığını anlatan Karaosmanoğlu, eleştirileri cevaplandırırken, “Ben bu tünelleri rüyamda görmedim. Öylesine aklıma esti de tünel yapıyorum sanmasın kimse. Ulaşım master planı hazırladık. Bu bir uzmanlık işidir. Bilimsel hizmet işidir. Geleceği yok saymadan, ekonomiyi, psikolojiyi yok saymadan çalışmayı bilmek zorundayız. Tünele, kavşağa, yola para harcıyoruz. Ama unutmayın ki bir saat kuyrukta bekleyen yüzlerce araç da benzin yakarak para harcıyor, egzoz dumanları çevreye zarar veriyor. Morali bozulan, asabileşen insanlar kaza yapıyor. Her şeyi düşünmeden, her ayrıntıyı hesaba katmadan bu hayatı güzelleştiremeyiz. Bu tünele söz söyleyenlerin kendileri, çocukları, torunları da bu tünelin, kavşağın getirdiği rahatlıktan faydalanacak. Biz bu yola baş koyduk” dedi.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
AK Parti Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan, 14-15 yıl önce temeli atılan projelerin bile bu dönem tamamlanıp, hayata geçirildiğini, çürümekten kurtarıldığını dile getirdi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise Gebze´de çok işler yaptıklarını, yoklukların ve yolsuzlukların üstesinden geldiklerini ifade etti. Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Büyükşehir desteği ile Gebze´nin kimlik değiştirdiğini, hizmetlerden yararlandığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

ÇİLE SONA ERDİ
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği´nin yeni sesi Zeynep Başkan, verdiği konserle herkesi coşturdu. Gebze Belediyesi Mehter takımı gösteri yaptı. Yapımı 10 ayda tamamlanan 780 metre uzunluğundaki tünel geçişi, yan yolları ile birlikte 3 kilometreyi buluyor. Tünel geçiş kısmının tamamı ise 420 metre olarak yapıldı. Çevre düzenlemesi yapılan Eskihisar Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı sayesinde, Darıca, Gebze ve Eskihisar istikametine giden araçlar birbirleri ile çakışmadan yollarına devam edebiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!