“Gençlere yönelik hizmetler artacak”

Kocaeli Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, ilk toplantısını Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Odası`nda gerçekleştirdi.

Toplantıya KOÜ Öğrenci Konseyi, sivil toplum kuruluşları, lise ve izci temsilcileri katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASI USTAOĞLU`NDAN
Büyükşehir tarafından hazırlanan ve Kocaeli`yi tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu toplantının açılış konuşmasını yaptı. 5216 sayılı yasada kurulması öngörülen Kent Konseyi`nin tabanını, kadın ve gençlik meclislerinin oluşturacağını söyleyen Ustaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik hizmetleri artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Kocaeli Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Süleyman Durak`ın yönettiği toplantıda Ulusal Gençlik Parlamentosu Kocaeli Temsilcisi Pelin Emir, 19 Mayıs 2005 tarihinde Ankara`da toplanacak olan parlamento çalışmalarında kentimizin 6 delege ile temsil edileceğini, 81 ilden 351 delegenin gençliğin sorunlarını tartışarak çözüm ürütmeye yönelik çalışmalar yapacağını belirtti.

ULUSAL GENÇLİK KONSEYİ ÇATISI
Daha sonra söz alan Gölcük Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Temsilcisi Fatih Genç ise, Gölcük`te başlattıkları çalışmalarla gençleri bir araya getirdiklerini, hedeflerinin bir gençlik evi açmak olduğunu ifade etti. Toplantının son bölümünde söz alan Habitat ve Yerel Gündem 21 Gençlik Derneği Temsilcisi Burçin Yıldırım da, bütün illerdeki gençlik meclislerinin 2006 yılına kadar Ulusal Gençlik Konseyi çatısı altında toplanacağını dile getirerek, oluşturulan iletişim ağıyla iller arasında sorunların tartışılacağını ve çözümlerin üretileceğini vurguladı.

DELEGELER NİSANDA BELİRLENECEK
Toplantı sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen kokteyle katılan gençler birbirleriyle daha yakından tanışma fırsatı buldu ve toplantının değerlendirmesini yaptı. İlimizi Ankara`da yapılacak olan Ulusal Gençlik Parlamentosu`nda temsil edecek 6 delege, nisan ayı sonunda yapılacak olan toplantıda belirlenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!