Gençlik Kandıra`da coştu

Kandıra`da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, Belde A.Ş. Genel Müdürü Gültekin Görüm ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜL
Kandıra Anadolu lisesi bahçesinde gerçekleştirilen gece saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Step ve halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organize etti. Düzenlenen atletizm müsabakaları ile foutbol turnuvalarında dereceye giren sporcu ve takımlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından hediyeler verildi.

“GENÇLİK GÜVENCEMİZDİR”
Törende bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Türkiye Cumhuriyeti`nin temeli, Atatürk`ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun`a ayak basması ile atılmıştır. Bu adım, Türk milletinin esaret altında yaşamayı kabul etmediğinin göstergesi olmuştur. Atılan bu adımın önemini Atatürk bir konuşmasında ‘Ben 19 Mayıs 1919`da doğdum diyerek  belirtmiştir. İşte o adım ile başlayan milli mücadele, ülkemizin kurtuluşu olmuştur” dedi. Başkan karaosmanoğlu, her ülkede olduğu gibi Türkiye`de de gençlerin gelecekteki güvencemiz olduğunu belirterek, “Gençler yarınımızdır, güvencemizdir, ülkemizin ve bizim gelecekteki teminatımızdır” şeklinde konuştu.

GENÇ DÜŞÜNCE ÖNEMLİDİR
Başkan Karaosmanoğlu, “Atatürk gençliğe önem verirken sadece yaşça  gençleri değil, genç fikirli insanlara da aynı önemi vermiştir. Gençliğin iyi eğitimli, üretken ve sağlıklı olması, ülkemizin gelecekte kalkınmış dünya ülkeleri ile yarışabilir konuma gelmesini sağlayacaktır” sözleri ile gençlik yerine genç düşünenlere mesaj gönderdi. Konuşmasında Kandıra`nın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kandıra bizim için çok önemli, çünkü Karadeniz`e açılan kapımız ve turistik yöremiz” şeklinde konuştu.

KANDIRA`DA HİZMETİMİZ BÜYÜYEREK ARTACAK
Yıl sonuna kadar iyi bir bütçe ile Kandıra`ya hizmet edeceklerini belirten Karaosmanoğlu, “Bakın çok kısa sürede sizlere hizmetler yaptık ve yapacağız. Şehirler arası otobüs terminali proje aşamasında, kapalı pazar yeri için 1.3 trilyon lira para gönderdik. Cumhuriyet Meydanı yeniden düzenlenecek yol ve kavşaklar yeniden yapılacak. Ahlat Dede Türbesi çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden yapılanacak. Cebeci sahili yeniden düzenlenecek. Şehrin 3 giriş kavşağı yeniden düzenlenecek, Kefken`de balıkçı kardeşlerimizin en büyük sorunu olan balıkçı hali yaptırılacak. Yaz sezonu için sahillerde yaşanan ölümleri önlemek için can kurtaran timleri kuruldu. 12 ayrı yerde cankurtaran kuleleri inşa ediliyor. Sırada köylerimize hizmetler var ve onlarda bu hizmetlerden yararlanacak” diyerek, söz verdi.
Konuşmaların ardından havai fişekler eşliğinde sahneye Grup Laçin geldi. Birbirinden güzel eserleri seslendiren grup Kandıralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!