Hacı Bektaş´a Kocaeli damgası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin desteği, Kocaeli kafilesini ayrıcalıklı yaptı

Nevşehir`in Hacı Bektaş İlçesi`nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslar arası Hacı Bektaş-ı Anma Töreni`ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu. Kocaeli`nden törenlere giden 130 kişilik kafileye araç ve çadır desteği sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmetinden ötürü taktir topladı.

ARAÇ VE ÇADIR VERİLDİ
Alevi Dernekleri`nin talebi üzerine, Kocaeli`nden Nevşehir`e giden 130 kişilik kafileye 3 otobüs 1 kamyon ve 1minibüs tahsis edildi. Bu yıl şenlik alanında vatandaşların çadır kurmasına izin verilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi anma törenine katılan Kocaelililer için ikisi 75, üçü ise 16 metrekarelik olmak üzere 5 adet çadır kurdu. Büyükşehir Belediyesi ayrıca çadırlara ek olarak kafilenin yemek pişirmesine olanak sağlayacak mutfak çadırı da hemşehrilerinin hizmetine sundu.  Büyükşehir Belediyesi Kocaeli kafilesinin bölgeye ulaşımından bir gün önce de söz konusu çadırları şenlik alanına kurdurttu.

KOCAELİ KAFİLESİ AYRICALIKLIYDI
Büyükşehir Belediyesi`nin sağladığı destek sayesinde tören alanında Kocaeli kafilesi adeta ayrıcalıklı gibiydi. Ulaşım, konaklama ve yemek konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyen kafile üyeleri, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu Cuma günü makamında ziyaret ederek bir şükran plaketi sunacak.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!