Hane Halkı Tespit Çalışması örnek oldu

Uluslararası Bakım Kongresi`ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Projesi konuşuldu

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Hizmet Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü`nün 2-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleştirdiği Uluslararası Bakım Kongresi`ne katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sağlık hizmetleri ve projeleriyle adeta  damgasını vurdu.

USTAOĞLU BAŞKANLIĞINDA
Kongreye Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında katılan sağlık heyetinde, Başkan Danışmanı Uz. Dr. H. İbrahim Kahraman, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Uz. Dr. Turgut Şahinöz, 6 doktor, 6 hemşire ve bir de sağlık memuru yer aldı. Büyükşehir heyetine ayrıca, Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan da eşlik etti.

SAĞLIK HİZMETLERİ ANLATILDI
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Uz. Dr. Turgut Şahinöz, kongrenin ilk gününde “Yerel Yönetimlerde Bakım Hizmetleri-Belediyeler ve Bakım” konulu panele katılarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilde yürütülen Hane Halkı Tespit Çalışması ve Evde Sağlık/Bakım Hizmetleri konularında bilgi verdi.

YENİ METOT VE İLAÇLAR
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Hane Halkı Tespit çalışmasının il genelinde gerçek yardıma muhtaç aileleri tespit edebilmek amacıyla yürütüldüğünü söyleyen Dr. Şahinöz, çalışmayla, tüm Kocaelililer`in ekonomik, sağlık, eğitim ve sosyal durumunun ortaya çıktığını söyledi. Dr. Şahinöz, evde bakım hizmetinin de tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çekerek, bu konuda yeni çıkan ilaçlar ve metotlar konusunda sağlık personelini sürekli olarak eğitime tabi tuttuklarını ifade etti.

YABANCILARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi heyeti panele katılan 40`a yakın yabancı katılımcıyla da görüşme imkanı buldu. Yabancı katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi`nin Hane Halkı Tespit ve Evde Bakım projelerine büyük ilgi gösterirken, konuyla ilgili olarak Genel Sekreter Yardımcısı Ustaoğlu`ndan detaylı bilgi aldı.

AHKOM İÇİN İŞBİRLİĞİ BAŞLATILDI
Bu arada kongreye katılan Türk Geriatri Vakfı yöneticileriyle de bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi heyeti, Vakfın geliştirdiği AHKOM (Akıl Hocalığı Merkezi) Projesi ile ilgili olarak da görüşmelerde bulundu. Geriatri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mürüvvet Kurtaran`dan proje ile ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediyesi heyeti projenin Mayıs ayı içinde Kocaeli`nden başlatılması için karar aldı.

AK SAÇLILARIN DENEYİMLERİ
AHKOM, 55-70 yaş arasında üniversite ve yüksek okul mezunlarını kapsıyor. Bu özellikleriyle vakıfa başvuran yaşlılar eğitimden geçirildikten sonra ildeki özel ve kamu kuruluşlarına eğitimlerine göre gönüllü danışmanlık yapıyor. Proje, emekli olduktan sonra köşelerine çekilen ve yaşları nedeniyle çalışamayan birikimli vatandaşları yeniden sosyal hayata katmayı ve onların bilgi ve deneyimlerinden faydalanmayı hedefliyor.
Büyükşehir Belediyesi`nin de söz konusu projeye ortak olmasıyla Kocaeli`ndeki yaşlıların birikimlerinden faydalanma imkanı doğmuş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!