Hayat veren time teşekkür

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, iki ayda 40 hayat kurtaran time yemek verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye`si tarafından Kandıra sahillerinde kurulan ve cankurtaran timi olarak görev yapan ekip, son iki ay içinde boğulmakta olan 40 kişiyi yaşama döndürdü. Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki akşam cankurtaran timine teşekkür yemeği verdi. Yemeğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antikkapı ve Altınal A.Ş. Genel Müdürü Fahrettin Kandemir ile gönüllü itfaiyeciler katıldı.

TAM 40 KİŞİ KURTARILDI
Her yaz sezonunda çok sayıda boğulma olaylarının yaşandığı Kandıra sahillerinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 40 kişilik cankurtaran timi, adeta insanlara hayat veriyor. Hafta sonları Kandıra sahillerinde görev yapan tim, son iki ay içinde toplam 40 kişiyi boğulmaktan kurtarıp, yaşama döndürdü. Özellikle Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız, Cebeci sahillerinde görev yapan ekip için özel gözetleme kuleleri, deniz botları ve ambulanslar bulunuyor. Dürbünle sürekli deniz gözetlenerek, telsiz aracılığı ile haberleşme yöntemiyle boğulmakta olanlara müdahale eden ekip, bir çok yuvanın sönmesini önledi.

SÜREKLİ TETİKTELER
Kurulan cankurtaran timinde gönüllü itfaiyeciler, Kocaeli B.Sehir Belediyespor Su Altı Sporları, Kocaeli Su Altı Klubü, KYÖD Medikal, Akut, Izmit Yelken Klubü, İstanbul Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma Derneği Umut Arama Kurtarma ekipleri görev alıyor. Aldıkları eğitimle hareket eden timler, kurtardıkları insanlara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastanelere sevkediyor.

BAŞKAN`IN GURURU OLDULAR
Üstün başarıları ve kurtardıkları hayatlarla bir anda gündeme gelen can kurtaran timi, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`nun büyük taktirini topladı. Time bir yemek veren Başkan, “Her yıl çok sayıda insan Karadeniz`e kurban gidiyordu. Sizin sayenizde artık bu acılara son verildi. Sizinle gerçekten gurur duyuyorum. Gerçekten iyi bir iş yapmışız. Artık aileler sönmüyor, gönüllere yangın düşmüyor. Sizin sayenizde eğlence sefası acıya dönüşmüyor. İnsanlar huzur içinde tatil yapıyor. Kurtardığınız insanlar, onların çocukları, eşleri, anne ve babaları adına sizlere ben teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!