“Herkesin dikili bir ağacı olsun”

Büyükşehir`den Karamürsel`e Gazanfer Bilge Ormanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kenti ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta Yuvacık Barajı´nın önündeki alana binlerce ağaç diken Büyükşehir, dün de Karamürsel Dereköy Beldesi´ndeki eski atık alanına 2000 adet fidan dikti. Yıllar sonra orman haline gelecek alana Kocaeli´nin gururu Gazanfer Bilge´nin ismi verildi. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Hepimizin bir dikili ağacı olsun” çağrısında bulundu.

PROTOKOL VE HALK BİRLİKTE
Gazanfer Bilge Su Ürünleri Meslek Yüksekokulu yanındaki alanda, gerçekleştirilen törene Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dereköy Belediye Başkanı Ali Kocabıçak, Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, ormana ismi verilen ve kısa bir süre önce eğitime yaptığı katkılardan dolayı TBMM üstün hizmet madalyası alan Gazanfer Bilge de katıldı.

HEPİMİZİN BİR AĞACI OLSUN
Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ağacın hayat olduğunu belirterek, “Hayatımız, geleceğimiz ve çocuklarımız için ağaç dikmeliyiz. Küresel ısınmanın kendini yavaş yavaş hissettirdiği bir dönemde önlemlerimizi almalıyız” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, temiz bir havada yaşamanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, “Bu nedenle ağaç dikme konusunda seferber olmalıyız. Burada benim de bir dikili ağacım var demenin mutluluğunu yaşamak için ağaç dikelim” şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında Kocaeli´nin gururu olan Gazanfer Bilge´den de övgüyle söz etti. Bilge´nin 82 yaşında olmasına rağmen hala çalıştığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “O, Türkiye´nin adını olimpiyatlarda dünyaya duyurdu. Daha sonra eğitime yaptığı katkılarla ülkesini ve ilini kalkındırdı. Gençken de bu yaştayken de hep çalıştı. O çalışırken bizim durmamız mümkün değil. Biz Çalışınca oluyor diyoruz. Bu sözü boşuna söylemiyoruz. Çalışınca olmaması mümkün değil. Çok çalışacağız ve  Kocaeli´ni herkesin yaşamak isteyeceği bir kent haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

BİRLİKTE AĞAÇ DİKİMİ
Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte ağaç dikimine başladı.  Burada öğrencilere uyarılarda bulunan Başkan Karaosmanoğlu, ağaçları dikmek kadar onlara sahip çıkmanın da önemli olduğunu söyledi. Ağaç dikme töreni ile alana Büyükşehir Belediyesi tarafından 2000 adet Toros sediri, mavi ladin ve söğüt fidanı dikildi. Törene katılanlara ayrıca etli pilavda ikramında bulunuldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!