İtfaiyeye 4.5 milyon Euro´luk araç

MERP kapsamında 15 modern araç ilimize geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kısa adı MERP olan Marmara Depremi Rehabilitasyonu ve Ekipman Temin Projesi kapsamında temin edilen modern araçların tanıtımını yaptı. Toplam 15 araçtan oluşan yeni itfaiye filosunu tanıtan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, modern araçlarla yangına müdahalenin daha kolay olacağını söyledi. Araç ve ekipmanların toplam değerinin 4 milyon 450 bin Euro olduğu belirtildi.

MODERN ARAÇLAR GELDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi bünyesine eklenen modern araçlar ve ekipmanlarının tanıtım toplantısına Emin Pehlivan ile birlikte, Marmara Depremi Rehabilitasyonu ve Ekipman Temin Projesi Sorumlusu Hollandalı Jelle Verheig de katıldı. Emin Pehlivan yaptığı açıklamada temin edilen modern araçlar içinde bir adet 42 metrelik merdivenli araç, 3 adet 3 tonluk yangın söndürme aracı, 4 adet 5 tonluk yangına müdahale aracı, 2 adet 6x4 tonluk su tankı, 2 adet acil otoyol kurtarma aracı, 1 adet çok amaçlı vinçli kurtarma aracı, 1 adet Hazmat kimyasal yangın müdahale aracı, bir adet ambulans bulunduğunu söyledi.

371 PARÇA EKİPMAN
Pehlivan konuşmasında hizmete sokulan ekipmanlar içinde seyyar elektrik su pompası, römork, hidrolik kurtarma aletleri, korunma elbisesi, solunum cihazı, havalı atlama minderi, termal kamera, arama kamerası, akustik dinleme cihazları gibi cihazların bulunduğunu söyledi. Karada meydana gelebilecek olaylara müdahale için 371 adet ekipmanın yanı sıra, denizde yaşanabilecek olaylara karşı dalgıç ekipmanı da temin edildiğini ifade etti. Bu ekipmanlar içinde itfaiyecilerin eğitimi içinde malzemelerin bulunduğu belirtildi.

16 KASIM`DA KONFERANS
Proje kapsamında Kocaeli`nde uluslar arası bir konferans yapılacağını belirten Pehlivan, araç ve malzeme maliyetinin toplam 4 milyon 450 bin Euro tutarında olduğunu belirtti. Bu rakamın yüzde 75`inin Avrupa Birliği hibe kredilerinden, yüzde 25`ininse Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten Pehlivan, artık yangınlara daha modern cihazlarla müdahale edebileceklerini kaydetti.

Araçlarla ilgili bilgi veren Emin Pehlivan, “Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Delft ve Amsterdam Belediyesi`nin de katkılarıyla 16 Kasım tarihinde bu konuda bir konferans yapılacak. Afete müdahale konularının anlatılacağı konferansta, Avrupa standartları ele alınacak. Konferans Derbent Turizm Meslek Yüksek Okulu Uygulama Oteli`nde yapılacak” dedi. Yeni araçlar aynı gün düzenlenecek törenle hizmete sokulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!