Japonca öğrenmek çok kolay

KO-MEK´te hoca iddialı, öğrenciler azimli

KO-MEK tarafından açılan Japonca kursuna katılanlar, beklentilerinin aksine Japonca öğrenmenin zor olmadığını söylüyor.

ÖĞRENCİLER MERAKLI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği KO-MEK kursları kapsamında açılan Japonca kursu birçok insanın dikkatini çekiyor. Uzakdoğu`nun bu gizemli dilini öğrenmek isteyen kursiyerler, Japonca kursunu ilgi ile takip ediyor. Kursa başlamadan önce Japonca öğrenmenin zor olduğunu düşündüklerini söyleyen kursiyerler, “Japonca öğrenmek hiç de zor değilmiş. Hocamızın desteği ile Japonca`yı en kısa sürede öğreneceğimize inanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

“TÜRKÇE`YE BENZİYOR”
Japonca öğreticisi Yılmaz Güven de hayli iddialı. Dersleri iyi takip eden bir öğrencinin 6 ayda Japonca konuşacağını iddia eden Güven, “Japonca, Türkçe`ye o kadar çok benziyor ki, dünyada birbirine bu kadar benzeyen başka bir dil gösterilemez. Bu benzerlikten dolayı Türkler Japonca`yı çok kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Öğrencilerimizin çok kısa bir süre içinde kendi dertlerini anlatacak kadar Japonca konuşacaklarını düşünüyorum. Kurslara yeni başlamamıza rağmen birçok temel kuralı öğrencilerimize anlatma şansını buldum. İnanıyorum ki, kurslarımız sona erdiğinde katılan arkadaşlara çok iyi bir düzeyde Japonca öğretmiş olacağız” dedi.

60 BİN KARAKTERLİ DİL
Türkçe`ye çok benzeyen Japonca`da dikkat çekici olan en büyük özellik, Japon alfabesinde 60 bin karakterin kullanılıyor olması. Türkçe gibi sondan eklemeli bir dil olan Japonca`da, 3 farklı alfabe bulunuyor.  KO-MEK Yönetim Merkezi`nin bulunduğu Belediye İş Hanı`nda verilen Japonca kursu haftada iki gün olarak gerçekleştiriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!