Kandıra Terminali´ne de başlandı

Büyükşehir´e bağlı ekipler zemin kazı işlemi yapıyor

Yıllarca ihmal edilen Kandıra`nın ihtiyaçları bir bir gideriliyor. İlçenin irili ufaklı sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçakoca Kültür Merkezi ve Katlı Otoparkı`nın ardından Kandıra Şehirlerarası Otobüs Terminali`nin de yapımına başladı.

KAZI ÇALIŞMASI BAŞLADI
Kandıra Terminali için kazı çalışmaları start aldı. Çarşı Mahallesi`nde yaptırılan terminal için iş makineleri önce zemini kazdı. Ardından kazılan zemin dolgu malzemesi olarak dev taşlarla dolduruldu. Bu zemin üzerinde yükselecek olan terminal binası, mevsim şartlarının herhangi bir engellemeye sebep olmaması durumunda toplam 180 gün (6 ay) içinde tamamlanacak.

HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLMÜŞ
Sadece şehirler arası otobüslerin değil köy otobüslerinin de faydalanacağı terminal binası, 8 bin 500 metrekarelik alan üzerine yapılacak bin 300 metrekarelik kapalı alanda yükselecek. 16 perona sahip bulunacak olan terminalde, otopark sorunu bulunmayacak.
Terminalin içinde ise 11 adet iki katlı yazıhane, 6 iş yeri, 450 metrekarelik yolcu bekleme salonu, çay salonu, tuvaletler, yönetim odası, mescit, berber ve zabıta büroları yer alacak. Terminalin çatısı ise uzay sistemli çelik çatı olarak inşa edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!