Karaosmanoğlu: “2008 yılında Körfez`de yüzeceğiz.”

Türk Harb_İş Sendikası Kocaeli Şubesi Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak Toplantısına katılan ve Yerel Yönetimler Yasası hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “2008 yılında Körfez`de yüzeceğiz” dedi.

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi`nde yapılan Danışma, Denetim, Disiplin ve Temsilciler Kurulu Olağan Ortak Toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Hisareyn Belediye Başkanı Sebahattin Şimşek,  Harb-İş  Sendikası Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Erol, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çığ ve sendika üyeleri katıldı.

Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili görüşlerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “1993 yılında  Kanun Hükmünde Kararname ile İzmit Büyükşehir Belediyesi oldu. Anayasamızın ruhuna aykırı olmasına rağmen, ilimizin menfaatleri doğrultusunda ve  konsensüs sağlanarak 4 yıl centilmenlik anlaşması devam etti. Alınan % 60, % 40 paylar nedeniyle o dönemin belediye başkanı Anayasa Mahkemesine müracaat ederek, centilmenlik anlaşmasını bozdu. O dönemin belediye başkanının yanlışına hükümette ortak oldu. Sonuçta kaybeden de Kocaeli oldu. Depremi ve 3 Kasım seçimlerini yaşadık. Yerel Yönetimler Yasası gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi Yasası ele alındı ve çıktı. Yerel Yönetimler Yasası da yılbaşına kadar büyük ihtimalle çıkacaktır. Bu yasa ile birlikte de belediyelerimizin önü tamamen açılacaktır. 5216 sayılı kanun ile çıkan Büyükşehir Belediyeler Kanunu İstanbul ve Kocaeli için çok büyük anlam taşımaktadır. Bu yasadan en büyük faydayı da Kocaeli sağlayacaktır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak toplanan vergiden pay alacağız. Bizim Hazineye, SSK`ya ve Vergi Dairelerine borçlarımızı ödemeye 50 yıl yetmez. Faizleriyle birlikte ödemeye kalksak 100 yıl yetmezdi. Ancak, Büyükşehir Belediyesi Yasası ile borç ne kadar olursa olsun % 40`tan fazlasını artık kesemeyecekler. Kocaeli`ne bu ay 22 trilyon para geldi. 6 ayda toplam 8 trilyon alamadık. Ama Büyükşehir olunca 22 trilyon geldi. Bu para benim param değil, bize emanet, emaneti en güzel ve en kalıcı bir şekilde kullanacağız. Bu yasa ile Kocaeli gerçek anlamda da kabuğunu kırdı. Hizmetleri yürüyerek değil, hizmetleri koşarak yapacağımıza adım gibi eminim.” dedi.

Kocaeli`deki tüm belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını üstüne basa basa söyleyen Karaosmanoğlu, “Kocaeli olarak gerçekten çok şanslı bir dönemdeyiz. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan 44 belediyemiz ile bütünlük içinde çalışıyoruz. Tüm belde ve ilçelerimizin öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek, bir ahenk içinde çalışıyoruz. Hizmet vermek için yarışıyoruz” dedi.

Arıtma hizmetlerinin son derece pahalı olduğuna dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Evsel atıklarını denize gitmesini engellemek amacıyla Arıtma tesislerimizi bir bir devreye sokmaya başladık. Hisareyn`deki arıtma tesisimizi yakında devreye sokacağız. Körfez`dekini devreye soktuk. Karamürsel`dekini devreye sokacağız. Körfezimi çevreleyen tüm arıtma tesislerimizi en kısa süre içinde devreye sokacağız. Evsel atıklarımızı 2006 yılında tamamen kontrol altına alacağız. Evsel atıklarımızı kontrol altına almakla yetinmeyeceğiz. Sanayicilerimizi de çok sıkı denetleyeceğiz. Sanayi atıklarını denetleyeceğiz. Körfezimizi pırıl pırıl yapacağız. Körfezimize bizim soframız olarak göreceğiz. 2007 veya en geç 2008 yılında Körfezin her yerinden denize girip yüzeceğiz. Deniz bizim sevgilimiz, biz ona o bize kavuşacak. Sadece Körfezi değil, Marmara`yı bir bütün olarak ele alacağız. Bu konularda İstanbul, Yalova Belediyeleri ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Deniz ulaşımına büyük önem vereceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi`nin artık organizatör belediye olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Gölcük ve beldelerinin büyük bir bölümü 2005 yılında doğalgaz`a kavuşacaktır. 2006 yılında Gölcük ve beldelerinde doğalgazın girmediği yer kalmayacaktır” dedi.

Toplu konut ihtiyacı olan yerlere toplu konut yapacaklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında ihtiyaç duyulan yerlerde konut açığını gidermek için ilçe ve belde belediyelerimizle iş birliği içinde konut yapacağız. İtfaiyenin girmediği sokak kalmayacak. İnsanca yaşanabilir bir kent için çalışacağız. Bunun adımlarını da 2005 yılında atacağız” dedi.

Karaosmanoğlu`dan sonra söz alan Gölcük belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise, “Doğalgaz kavgasını yıllarca verdik. İzmit Büyükşehir Belediyesi iken yetkisizlikten yıllarca günü kurtarma gayreti içinde olundu. Kocaeli Büyükşehir gerçeği ile artık karşı karşıyayız. Bu iş artık bitti. Büyükşehir, Gölcük`e doğalgazı getirecektir” dedi.

Toplantıyı dikkatle takip eden sendika üyelerini sorularını da cevaplandıran belediye başkanları, toplantıdan mutlu ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!