Karaosmanoğlu başkanları uyardı

Kocaeli Büyükşehir Meclisi, 5216 Sayılı Kanunun 13. Maddesi gereğince Olağan Toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun başkanlığında yaptı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapılan olağan toplantıda gündem gereği  156 madde karara bağlandı. Gündeme geçilmeden önce bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediye Yasası ile imkanlarımızın arttığı bir gerçek. Ancak yasayı hepimizin çok iyi okuyup anlaması gerekmektedir. Belediyelerimizin çok büyük sıkıntıları var. Özellikle personel konusundaki sıkıntı büyük. Belediye başkanlarımız emeğin karşılığını verememenin sıkıntısı içinde. Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz ay 3 trilyon lira aktardım. Bu ay az para gelmesine rağmen bayram öncesi olduğu için belediyelerimize yine 2,5 trilyon para çıkartılması talimatını verdim. Aralık ayı içinde de belediyelerimize destek vereceğim. 2005 yılından itibaren tüm belediyelerde ayağını yorganına göre uzatmalı” dedi.Belediye başkanlarını da uyaran Karaosmanoğlu, “2005 yılında  önceliğinizi alt yapıya verin. Büyükşehir olarak önceliğimizi alt yapıya vereceğiz. Alt yapı çalışmaları zordur. Alt yapıyı tamamladıktan sonra üst yapıya geçelim. Bunları da planlı bir şekilde yapalım” dedi. Karaosmanoğlu`nun konuşması ardından gündem gereği Meclis başkan vekillikleri, encümen ve komisyon seçimleri yapıldı.
Gündem gereği; Şehir Tiyatrosu`nun bilet fiyatlarına zam yapılmadı, Perşembe Pazarı içinde vatandaşlara ait olan 5 dönümlük yerin konut alanından çıkartılarak, pazar alanına dönüştürülmesi, belediyelerin 1/5 binlik nazım imar planlarını en kısa süre içinde çıkartılması oy birliği ile onaylandı. Daha sonra yapılan seçimlerde ise görevlendirme şu şekilde gerçekleşti:

Meclis başkan vekilliğine İbrahim Pehlivan, Mehmet Ellibeş,

Meclis katipliklerine Hicran Uzun, Muzaffer Kaplankıran,

Encümen üyeliklerine: Özgür Uluç Gönül, Halim Turgut, Selahattin Kökçam, Celal Ayvaz ve Levent Değirmenci,

İmar Komisyonu`na: İlyas Şeker, Zekeriya Özak, Hicran Uzun, Zinnur Büyükgöz, Aytekin Öner, Nurettin Işık, Ertuğrul Eren, Recep Özbakan ve Nejat Çakır,

Çevre ve Sağlık Komisyonu`na: Cemil Kavurt, Kenan Kahveci, Jale Özler, Sebahattin Şekersoy, Tevfik Çiftçi, İbrahim Usta, Dursun Arhan , İhsan Meral ve Adem Aydın,

Bütçe Komisyonu`na: Mustafa Ateş, Adnan Köşker, Hasan Kırlı, İsmail Gençdemir, Ömer Gürses, Muhammet Saraç, Bayram Aslan, Recep Özbakır ve Nejat  Çakır,

Eğitim Kültür Komisyonu`na: İlyas Şeker, Metin Kozluca, Muzaffer Kaplankıran, Ahmet Erdoğan, Metin Gökçe, Metin Torunoğulları, Bayram Aslan, Hicran Uzun ve Ali Haymanalı,

Ulaşım Komisyonu Komisyonu`na: Zekeriya Özak, Tevfik Çiftçi, Dursun Arhan, Mustafa Yalçın, Ahmet Mert, Mehmet Şendoğan, Ali Özdağ, Halit Bıçak ve Sabri Atilla,

Altyapı Komisyonu Komisyonu`na: Hicran Uzun, Cemil Kavurt, Mehtap Yılmazer, Olcay Ulus, Muhammet Saraç, Metin Torunoğulları, İbrahim Usta, Recep Özbakır ve Ali Haymanalı,

Türlü İşler Komisyonu`na: Ertuğrul Eren, Ali Özdağ, Mehmet Zeyneloğlu, Ahmet Mert, Ahmet Erdoğan, Sebahattin Şekersoy, Kenan Kahveci, Halit Bıçak ve Alpaslan Seymen,

Hukuk İşleri Komisyonu`na: Gülseren Şan, Mustafa Yalçın, Metin Kozluca, Muzaffer Kaplankıran, Ömer Gürses, Adnan Köşker, Hüseyin Acurman, Haluk Akyüz ve Nurettin Işık,

Tarifeler Komisyonu`na: Mustafa Ateş, Hasan Kırlı, Metin Kozluca, Gülseren Şan, Mehmet Zeyneloğlu, İsmail Gençdemir, Jale Özler, Adnan Küçüközer ve Mehmet Tımaç.