Kasaplara operasyon

Büyükşehir Belediyesi ekipleri denetimlerini sıklaştırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü ekipleri, önceki gün İzmit`te kasaplara yönelik denetim başlattı. Operasyon niteliğindeki denetimlerde, satılan etler kontrol edilirken, kasapların sağlık kurallarına uyup uymadıkları da incelendi.

ORTAKLAŞA DENETİM
Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü Veteriner Hekim Fatma Dilber önderliğinde yapılan denetimlere Büyükşehir ve Saraybahçe Belediyeleri Zabıta ekipleri katıldı. İstiklal Caddesi, Kapanönü ve Kalaycılar Çarşısı`nda bulunan kasaplar denetlendi. Yapılan denetimlerde kaçak et olup olmadığı kontrol edilirken, kasapların hijyenik ortamda et satışı yapıp yapmadıkları incelendi.

KASAPLAR UYARILDI
Mezbahalar Müdürlüğü Veteriner Hekim Fatma Dilber tarafından kasap dükkanlarında yapılan denetimler sırasında kaçak ete rastlanmazken, hijyenik olmayan dükkan sahipleri uyarıldı. Ayrıca başka illerin mezbahalarında kesim yaptırıp kasap dükkanlarına et getiren kasaplar uyarıldı.  Başka il mezbahasında kesilen etleri önce muhakkak Büyükşehir Mezbahası`nda damgalattırılması gerektiği, aksi halde ceza işlemi uygulanacağı dile getirildi.

HALKIN SAĞLIĞI İLE KİMSE OYNAMASIN
Mezbahalar Müdürlüğü yetkilileri Kocaeli genelinde kaçak et ile ilgili denetimlerini her geçen gün sıklaştırarak yapacaklarını söyledi. Bazı iş yerlerinde mezbahada kesim fiyatının altında işlenmiş et satıldığı ihbarı yapıldığı ve ucuz et satımı gerçekleştiği iddiaları da araştırılıyor. Bu tür işyeri tespiti halinde etlerden numune alınarak tahlil ettirileceği belirtildi. Yetkililer daha fazla para kazanma adına halkın sağlığıyla oynanmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!