Kızılcahamam kampından başarı çıktı

Büyükşehir`in üç aylık değerlendirme performansı yüzde 75 olarak belirlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye´de bir ilke imza atarak Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Değerlendirme çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi´nin tüm birimlerinin adeta mercek altına alındığı ve üç aylık bir dilimi kapsayan performans araştırmasından yüzde 75 gibi önemli bir başarı ortalaması ortaya çıktı. Ankara´nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya katılan Başkan Karaosmanoğlu, takım ruhu içerisinde başarılı çalışmalara imza atmak için daha çok çalışmak gerektiğini söyledi. 

TEKNİK BİR ÇALIŞMA
Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve teknik bir ekip tarafından gerçekleştirilen çalışmada Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile performans değerlendirmesine tabii tutuldu. 2 gün süren toplantıya Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcıları Ersin Yazıcı, Gülser Ustaoğlu, Mustafa Soydabaş, daire başkanları ve daire müdürleri katıldı. Her birime özgü belirlenen performans kriterleri rakamlarla ortaya dökülerek çalışmalar değerlendirildi.

TÜRKİYE´DE BİR İLK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı Türkiye´de gerçekleştiren ilk belediye olma özelliği taşıyor. Kızılcahamam´da iki gün boyunca devam eden çalışmaya Kocaeli Üniversitesi´nden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Prof. Dr. Hamdi İslamoğlu, Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Doç Dr. Hamza Ateş, Yard. Doç. Dr. Şenol Hacı Efendioğlu ve teknik bir ekip katıldı. 3 aylık performans değerlendirmesi gerçekleştirilirken daire başkanlarına eğitim verildi. Daire Başkanları da çalışmalarını anlatan sunumlar yaptı.

BAŞARILI ÇIKTI
Yapılan teknik değerlendirmede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimlerinin performansı başarılı çıktı. Bazı birimlerde başarı oranı yüzde yüze ulaştı. Çalışmanın bundan sonraki dönemde üçer aylık periyotlarla sürdürülmesi hedefleniyor.

TAKIM RUHU
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek başarılı çalışmalara imza atmak için çok daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi. Karaosmanoğlu; “Takım ruhu içerisinde uyumlu bir şekilde çalışmalıyız. Kocaeli´nin tüm noktalarına önemli hizmetler götürdük. Çok güzel çevre düzenlemeleri gerçekleştirdik, alt yapıda önemli adımlar attık. Geçiş sürecini büyük bir hızla tamamladık ve bundan sonra çok daha başarılı çalışmalara imza atmak için gece gündüz çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!