“Kocaeli´nin sorunu kalmayacak”

Başkan Karaosmanoğlu Körfez Ticaret Odası´nın konuğuydu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün Körfez Ticaret Odası Meclis Toplantısı`nın konuğu oldu. Üyelere sunum yaparak Büyükşehir Belediyesi`nin çalışmaları anlatan Karaosmanoğlu, hayata geçirilecek projelerle Körfez`de alt yapı sorunu kalmayacağını ifade etti.

KÖRFEZ`İN PROJELERİ
Toplantıda ilk olarak Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, ilçeleri ile ilgili olarak hazırladıkları projelere değindi. KTO Başkanı Efe, Körfez için hazırladıkları viyadük ve alt geçitler, Tüpraş önündeki köprülü kavşak, Anadolu Döküm Tesisleri önündeki alt geçit projesi, Kaşkaldere kavşak ve alt geçidi, Pektim lojman ve sosyal tesislerin durumu, KOBİ ve bacasız sanayi bölgesi, köylerin ve İlimtepe yolunun düzenlenmesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve TOKİ`nin yapacağı konut alanı bağlantısı, Bağdat Caddesi-Hamit Kaplan bağlantısı ve okullar bölgesi kurulması projeleri konusunda bilgi verdi.

SORUN VE ÖNERİLERİ NOT ALDI
İbrahim Karaosmanoğlu`nun Kocaeli için büyük bir şans olduğunu belirten Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, “Kent için büyük projelere imza atıyorsunuz. Bu projelerden Körfez ilçemizin de yararlanmasını istiyoruz. Bahsettiğimiz sorun ve öneriler, KTO Yönetim Kurulu ve Meclisi tarafından yürütülen ortak çalışma sonunda tespit edildi. Öneri ve desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. Tüm sorun ve önerileri not alan Başkan Karaosmaoğlu, birlikte yapılan çalışmalardan daha çabuk sonuç alındığını ifade etti.

 “PLANSIZ KENTLEŞME YAŞADIK”
Başkan Karaosmaoğlu, Körfez`in her köşesinin ayrı bir güzelliği olduğunu belirterek, “Biz buraları arzu edilen şekilde Avrupalılar gibi değerlendiremedik. Yıllarca kontrolsüz ve plansız bir sanayileşme yaşandı. Plansız kentleşme gerçekleşti. İlimiz Gayri Safi Milli Hasılasıya göre yüksek geliri olmasına karşın en sorunlu il. Her yönüyle. Devir aldığımız tabloyu biliyorsunuz. Kurumsallaşmamış bir belediye. Şu anda İSU`da 3-6 yıl arası hapis cezası istenen 17 arkadaşımız var. İZGAZ`ı da 500 trilyon borçla devir aldık. İzgaz`da 80 bin abone vardı. Biz 22 beldede 30-40 trilyonla çalışma yapıyoruz. Daha önce Botaş`a para ödenmemiş ve trilyonlarca lira borç birikmiş” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ UMUTLU
Yaptıkları çalışmalar sonrası halkın beklentisinin çok yükseldiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Konuşma dönemi değil, icraat dönemi başlamıştır. Bekirpaşa`da emeklilerin 4 yıllık sorununu çözdük. Akçakoca  konutları sahiplerine verildi. 8 yıldır bekliyordu. Büyükşehir olarak 5.5 trilyon oraya aktardık. Körfez İlimtepe de, Akçakoca Konutlarına benzer orunları var. Bu konuya da desteğimizi verdik. Buradaki insanlarımızın da beklentilerini çözeceğiz” dedi.

“SORUN KALMAYACAK”
İl genelinde sorun bırakmamaya kararlı olduğunu belirten Karaosmanoğlu, nöbeti devraldıkları günden beri yılmadan çalıştıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “Kararlıyız, ama 2 ay ama 2 yıl. Hiçbir yerde sorun kalmayacak. 5216 sayılı yasa  güzellikler getirdi. Kesintiler normale geldi. Hangi partiye mensup olursa olsun her belediyeye eşit muamele yapılıyor. Başbakan`ın talimatı ile “belediyelerin işleri yazın yoğun olur” diye  kesintiler yazın durduruluyor. Kesinti yapılacaksa da % 40`dan fazlası kesilmiyor. Yüzde 60 kaynak da bize yetiyor. Böyle olmasa hizmet yapmamız mümkün değil” diye konuştu.

“ULAŞIM BÜYÜK SORUN”
Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında 2008 yılına kadar yapılacak işleri şimdiden planladıklarını ifade ederek, Başbakan`a ulaşım konusunu sunduklarını ve onay aldıklarını söyledi. Yahya Kaptan`dan Cezaevi`ne kadar 8 adet sinyalizasyon olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, yeni projede bunların hepsinin kaldırılacağını ifade etti.

KÖYDEN GÖÇ ÖNLENMELİ
Köylere yatırım yaptıklarını, park ve oyun bahçelerinin düzenlendiğini belirten Karaosmanoğlu, “Köyleri cazibe merkezi yapmamız gerekli. Bu sayede kente göçü önlemiş oluruz. Köy yollarımızın hepsini elden geçirdik” müjdesini verdi. Karaosmanoğlu, Petkim lojmanı ilgili gerekli girişimleri yapacaklarını, olumlu sonuç beklediklerini söyledi. Başkan, 400 kişilik yeni geminin yolda olduğunu, Hereke ve Körfez`i de deniz ulaşımı konusunda ele alacaklarını söyledi.

ARITMA TESİSLERİ
Konuşmasında arıtma tesisleri ve çevre kirliliğinden bahseden Karaosmanoğlu, “Kirlilik giderek azalıyor, çünkü 8 arıtma tesisi çalışıyor. İki tane daha yapılacak. Körfez den İzmit e doğru giden alternatif yolun işlemleri devam ediyor. Bu yolu açtığımız zaman çok büyük sorun halledilmiş olacak. Körfez otopark alışveriş merkezleri ve düğün salonu ihalesi yapıldı. Yapım aşamasında. Bin kişilikte düğün salonu da hazır olacak. Tütünçiftlik ve Yarımca sahil düzenlemesi 2006 da bitmiş olacak” sözü verdi.

GÜNÜN ANISINA PLAKET
Başkan Karaosmanoğlu`nun Körfez Ticaret Odası`ndaki sunumuna Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Selahattin Kabadayıoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, günün anısına Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na ve Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan`a alkışlarla plaket takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!