Körfez, deniz otobüslerine kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit-Karamürsel hattında çalıştırılacak olan iki deniz otobüsü, dün İzmit`e getirildi.

Deniz otobüsleri, 9 Nisan tarihinde seferlere başlatılacak.

BOSTANCI`DAN HAREKET ETTİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden alınan iki deniz otobüsü, önceki gün Bostanci`dan hareket ederek, İzmit Marina`ya demir attı. Devir işlemlerinin tamamlanmasıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne geçen iki deniz otobüsüne Büyükşehir Belediyesi flaması çekildi. Dteniz otobüsleri saatte 22 deniz mili hızla hareket edebiliyor.

DENEYİMLİ PERSONEL
Aynı teknik özelliklere sahip olan Akşemsettin ve Ertuğrul Gazi deniz otobüslerinde kaptan, baş çarkçı, gemici ve yağcı olmak üzere 4`er kişilik personel hizmet verecek. Yüksek seyir teknolojileri ile önümüzdeki günlerde İzmit – Karamürsel hattında hizmet vermeye başlayacak olan deniz otobüslerinin daha sonra İstanbul`a da sefer yapması hedefleniyor. 30 metre boyunda ve 7 metre genişliğinde olan deniz otobüsleri, 155 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Deniz otobüslerinin içinde ayrıca yolcuların seyahat sırasında vakit geçirebilmeleri bir de televizyon yer alıyor.

Körfez`deki deniz ulaşımına hız, konfor ve güvenlik getirecek olan deniz otobüsleri İzmit-Karamürsel arasındaki mesafe yarım saate alabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!