Körfez hayat bulacak

Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi ortak çalışma başlattı

Kocaeli Körfezi`ne yeniden hayat vermek çin 8 arıtma tesisini hizmete sokan ve 2 tesis daha yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattı. Çalışma, denizdeki yaşamı canlandırmayı hedefliyor.

BİLİM ADAMLARI BRİFİNG VERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü arasında, Körfez`i yeniden canlandırmak için yapılan anlaşma, hayata geçirilmeye başlandı. Kocaeli Körfezi`nin hayat bulması için, İstanbul Körfezi`nde yapılan çalışmalar esas alınacak. Bu amaçla Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Doğan ile Deniz Biyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Okuş, İstanbul Körfez`i için yaptıkları çalışmalarla ilgili, Başkan Karaosmanoğlu ve üst düzey yöneticilere brifing verdi. Bilim adamları Körfez`in hayat bulması konusunda ümit verici konuşmalar yapması, Başkan Karaosmanoğlu`nu sevindirdi.

BAŞKAN KARARLI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaptıkları çalışmanın çok önemli ve doğal hayatı koruma adına yapıldığını söyledi. Karaosmanoğlu  “Hangi bölgelerden  kirlilik geliyor bunları biliyoruz. Evsel atıklarla ilgili çalışmaları biz yaptık. Sanayiden gelen kirliliği kurutmak gerekiyor. Bunun için bilimsel yatırımları yapmaya başladık. İnsanımıza biz burada balık tutacağız, yüzeceğiz diye söz verdik. Şu anda 120 çeşit balık var. Bu sayı hızla ilerleyecek. Körfezin 2006- 2007 yıllarında belirli yerlerinde denize girebileceğiz. Çevre konusunda ortak bilinç ve hareket gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda seferber olmaya davet ediyorum” dedi.

“İYİLEŞME VAR”
İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Deniz Biyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Okuş, Büyükşehir Belediyesi`nin hassas ve özenli çalışmaları olduğunu söyledi. Okuş, “İzmit Körfezi`nin kirliliğinin nereden geldiğini, ne sonuçlar verdiğini elimizdeki raporlarla karşılaştırıyoruz. Sonuçları değerlendiriyoruz. Elde edilen verilerle nerelere müdahale edeciğimiz ortaya çıkacak. İzmit Körfez`inde gözle görülür bir iyileşme var” şeklinde konuştu.

Toplantıya Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, meclis üyeleri Nihat Abiş, Cevdet Şahin, Hasan Kırlı, Mustafa Erengül, Hicran Uzun, Dış İlişkiler ve AR-GE koordinasyondan sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Çevre ve Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!