Köseköy`e doğalgaz müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir süredir düzenli olarak sürdürdüğü ilçe ve belde ziyaretlerini önceki gün Arslanbey ve Köseköy beldelerini ziyaret ederek devam ettirdi.

Başkan Karaosmanoğlu, Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman`ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sarman`ın ‘Doğalgaz`ı artık bizde bekliyoruz.` sözü üzerine Karaosmanoğlu, “2005 yılında Köseköy`e doğalgaz gelecek” dedi.

Karaosmanoğlu`nun doğalgaz ile ilgili verdiği müjdeli haber ardından Sarman, belirlediği öncelikli sorunlarını iletti. Sarman, önceliklerini de şöyle sıraladı. 1-Köseköy Fatih Mahallesi`nden başlayıp H.Halim Mahallesi ve Good_- Year Fabrikası önünde Akarca Deresine bağlanan yağmur suyu kanalının yapılması, 2- Arslanbey Atakent Kooperatif Kanalizasyonunun ayrı bir hatla ana kanala bağlanması, 3- İstasyon Mahallesi`nde bulunan meşelik parkının yapımı, 4- 17 Ağustos Mahallesi`ndeki çukur alanların kış mevsimi öncesi doldurulması, 5- Köseköy Merkez Parkının genişletilmesi ve çevre düzeninin yapılması, 6- Kanalizasyon bağlantısı olmayan cadde ve sokaklara kanal bağlantılarının yapımı, 7- Kültür Sitesi yapımı, 8- Demiryoluna paralel olarak giden İzmit Caddesi`nin yapılarak, İzmit merkez ile birleştirilmesi.

Sarman`ın önceliklerini dikkatle dinleyen Karaosmanoğlu,  “Köseköy olarak belirlediğiniz önceliklerinizden en önemlisi olan doğalgaz için 2005 yılı mart ayından itibaren çalışmalarımızı başlatacağız. 2005 yılı Ekim ayı içinde de Köseköy`e doğalgaz verilmeye başlanacaktır. Doğalgazı tüm Kocaeli`ne en kısa süre içinde vermeyi hedefliyoruz. 6 aylık dönemimiz içinde 6-7 yıllık abone yaptık ve gaz verdik. Alt yapı konusunda da çok önemli adımları İSU ile birlikte atılmalı. Köseköy, çevre belde ve köyleriyle birlikte 100 bin nüfusun üzerinde bir yerleşim birimi. İSU`yu burada da yeniden yapılandırmalıyız” şeklinde konuştu.

HAYVAN BARINMA EVİ

Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Köseköy Belediyesi Hayvan barınma evine incelemelerde buludu. Köseköy Belediyesi Hayvan Barınma evine gelen Kocaeli Valisi Erdal Ata, 15. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan ve Lojistik Şube Müdürü Ata Uz, barınma evinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.15. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan, Köseköy askeri arazileri üzerinde son derece modern bir hayvan barınma evi için hazırlattığı projeleri, Kocaeli Valisi Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na gösterdi. Heyet, projenin uygulanacağı araziye giderek, arazi üzerinde de yapılacak proje için görüş alış-verişinde bulundu. Özkan, arazi üzerinde alt yapı konusunda Büyükşehir Belediyesi`nden destek istedi. Karaosmanoğlu`da destek sözü verdi.

ARSLANBEY`E YOL

Önceki gün Arslanbey beldesine giderek Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz`ı makamında ziyaret etti. Arslanbey Belediye Başkan vekili Bekir Yıldırım, Belediye meclis üyeleri Ekrem Yılmaztürk, Ali Mehmet Akyıldız, Abdullah Yıldız ve Necmi Kuzu ile Merkez Sultaniye Köyü Muhtarı Raif Küçük ile Pazarçay Muhtarı Hasan Çakmak`ın hazır bulunduğu ziyaret sırasından Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Arslanbey`in son derece hareketli bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “ Nüfusumuz hızla çoğalmakta. 20 bin nüfusa hizmet vermekteyiz. Ancak, eski nüfusumuza göre para alıyoruz. Bunun sıkıntılarını çekmekteyiz. Alt yapımızın %80`ini hallettik.”dedi. Arslanbey`in en büyük sorunun yol olduğunu belirten Yılmaz,” Good-Year yolumuz artık trafik yükümüzü kaldırmıyor. Merkeze ulaşımımız artık sorun olmaya başladı. Yolumuzu genişleterek, yapmak zorundayız. Sultaniye Köyüne kadar 7 kilometre uzunluğundaki yolumuzda bakım ister. Köylere ulaşımımız konusunda da sıkıntılar yaşamaktayız. Doğalgaz içinde vatandaşlarımızın talebi var. Doğalgaz`ı da bekliyoruz ”dedi.

Merkez Sultaniye Köyü muhtarı Raif küçük ve Pazarçay Muhtarı Hasan Çakmak`ta taşımalı sistem nedeniyle çocukların son derece mağdur olduklarını, mutlaka yolların bakımdan geçmesi gerektiğini ve durak ihtiyaçlarını dile getirerek ‘Çocuklarımızı kardan kurtaralım` dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`da ilçe ve belde belediyelerin öncelikli sorunlarını tespit edip, rapor halinde bildirmelerini istediklerini ve en öncelikle sorunlarının çözümü için 2005 yılı programına alınacağını belirtti. Karaosmanoğlu, köy yolları için gerekli malzemelerinin en kısa süre içinde sağlanacağını, merkeze ulaşım için gerekli olan yol içinde projenin çizilmesini istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!