Köy fırınları buram buram ekmek kokuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin köylerde yaptırdığı fırınlar, köylüler arasındaki paylaşımı artırıyor. Fırınlarda buram buram pide ve ekmek kokuyor

Köy fırınları buram buram ekmek kokuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Şehirde ne varsa köylerde de o olacak” talimatıyla işe koyulan Büyükşehir Belediyesi, köylere şehirde bulunan tüm imkanları getirdi. Köylüler arasındaki bağı daha da güçlendirmek, paylaşımı artırmak ve bir geleneğin yaşatılması için geçmişten bugüne gelen köy fırınlarını daha modern yapılarda inşa ettirdi. 2009 yılından bugüne Kocaeli’nin köylerine toplamda 473 köy fırını yapıldı. Köy fırınlarında özel günlerde, bayramlarda düğünlerde ekmekler, pideler, börekler pişiriliyor.

DÜĞÜNLERDE, BAYRAMLARDA VE ÖZEL GÜNLERDE

Kocaeli’ndeki değerlere sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu lezzet duraklarının sayısını her geçen gün artırıyor. Kandıra’nın Çalköy Mahallesi’nde vatandaşlar belli günlerde bir araya geliyor. Köy meydanındaki fırında pide, börek ve köy ekmeği yapan mahalle halkı fırının çok güzel bir hizmet olduğunu belirtiyor. Fırını kullanan vatandaşlardan Kezban Teyze, mahallelerine fırını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek; “Köyümüzün meydanında çok güzel bir fırın yapıldı. Burada haftanın belirli günleri ekmeğimizi, böreğimizi ve pidelerimizi pişirip yiyoruz. Düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde komşularımızla birlikte fırını kullanıyoruz. Fırınların yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KÖYLERE 473 ADET FIRIN YAPILDI

Köylülerin haftanın belli günlerinde bir araya gelerek yöresel damak tatlarını yaşattığı fırınlar, lezzet durakları haline geldi. Özel gün ve bayramlarda köylerdeki kadınların toplanarak ortaklaşa yaktığı fırınlar, bir geleneğin sürdürülebilirliğini sağladı. Köy fırınları bayramlarda, düğünlerde ve cenazelerdeki geniş katılımlı yemeklerde köylünün imdadına yetişiyor. Tek seferde onlarca tepsi ekmek pişirilebilen bu fırınlar, kadınların işini de kolaylaştırıyor. Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde 2009 yılından bugüne Kocaeli’nin köylerine toplamda 473 köy fırını yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!