Kursiyerlere “şiddet” anlatıldı

KO-MEK, kursiyerlerine yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor

KO-MEK, eğitim alan kursiyerlerine, hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunlara karşı bilgi sahibi olmaları için çeşitli konularda seminerler düzenlemeye devam ediyor. Daha önce tüketici bilinci, hijyen, kişisel bakım ve sağlıklı yaşam, Çanakkale gibi birçok konuda eğitim veren KO-MEK önceki gün de “Aile içi Şiddet, nedenleri ve çözüm yolları”, konulu bir seminer düzenledi. KO-MEK kursiyerlerinin büyük ilgi gösterdiği semineri Rehberlik Uzmanı Ferah Kaya verdi.

DÜNYAMIZIN SORUNU
Hafta içi her gün iki ayrı merkezde gerçekleşen seminerlerde toplumumuzda yaşadığımız en önemli sorunlardan biri olan şiddet konusu ele alındı.  Seminerde, kadın ve çocuğa yönelik şiddet, şiddet ve taciz, çocuklarda saldırganlık ve şiddet, şiddet eğilimi olan ve suça itilen çocuk ile şiddeti tetikleyen faktörler sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

SEMİNER SIRASI KARŞIYAKA´DA
Karşıyaka Belediyesi Kültür Merkezi´nde yapılan seminere KO-MEK Karşıyaka kurs merkezinde eğitim alan kursiyerler ve usta öğreticiler büyük ilgi gösterdi. Şiddet eğilimi olan ve suça itilen çocuk ve gençler konusunun işlendiği seminerde suç, şiddet, sözel ve psikolojik taciz gibi kavramların tanımı yapıldı. Semineri veren Ferah Kaya, şiddetin öğrenilerek ortaya çıkan bir davranış şekli olduğunu söyledi. Kaya, iletişimin bu noktada çok önemli olduğunu belirterek, “Çocuğumuza onu sevdiğimizi ve önemsediğimizi her fırsatta hissettirmeliyiz, onunla problemleri paylaştığınız gibi iyi vakitlerimizi de paylaşmalıyız” dedi. Edinilen kötü davranışların hemen değişmeyeceğini belirten Kaya, değişim için sabırlı olunması uyarısında da bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!