Kurtarma sevinci hüzne dönüştü

Kandıra sahillerinde iki günde kurtarılan 32 kişiden biri hastanede yaşamını yitirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kandıra sahillerinde kurduğu gönüllü kurtarma timleri, iki gün içinde 32 kişiyi azgın Karadeniz dalgalarının arasından kurtardı. Kurtarılanlardan bir kişi hastanede yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümü gönüllü kurtarma elemanlarını adeta yasa boğdu.

HAYAT VERİYORLAR
Kandıra sahillerinde yaşanan boğulma olaylarına karşı oluşturulan gönüllü kurtarma timleri, insanlara hayat vermeyi sürdürüyor. Hafta sonu için Kandıra sahillerini tercih eden aileler, azgın Karadeniz dalgaları arasında denizin keyfini çıkarmaya çalışıyor. İnsanların rahat ve huzur içinde tatil yapabilmeleri için Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci de görev yapan İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, gözetleme kuleleri ve denizden gerçekleştirdikleri ciddi takipler sonucunda çok sayıda insanı kurtarmayı başardı.

İLK MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR
Yaz sezonu boyunca yaklaşık 90 kişiyi denizin azgın dalgaları arasından kurtaran timler, hafta sonu yine işbaşındaydı. Gönüllü ekipler hafta sonu iki gün boyunca 32 kişiyi denizden kurtarmayı başardı. Kurtarma timleri, hayat verdikleri vatandaşlara ilk müdahaleyi kendileri yapıyor. Bu konuda eğitilen tim elemanları, insanları sudan çıkarmanın yeterli olmadığını, yapılan ilk müdahalenin de hayatın devamı için çok önemli olduğunu belirtti. Ekipler, ilk müdahalenin ardından vatandaşları hastaneye gönderiyor.

ACI VE SEVİNÇ BİRARADA
Hafta sonu kurtardıkları 32 insana yeniden hayat şansı vermenin sevinci, bir kişinin hastanede yaşamını yitirmesi ile adeta acıya dönüştü. Cebeci sahilinde gözetleme yerlerinden uzakta denize giren Sakaryalı Yasemin ve Kudret Taş çifti, bir anda azgın sular arasında kayboldu. Sahilde bulunan vatandaşların yardım istemesi üzerine olay yerine giden timler, Kudret Taş`ı sudan çıkarıp bota aldı. Birkaç dakika sonra kendine gelen Kudret Taş`ın “Eşim denizdeydi” demesi üzerine yeniden sulara dalan ekipler, bu kez genç kadını sulardan canlı olarak çıkarmayı başardı. Hastaneye sevkedilen 29 yaşındaki 2 çocuk annesi Yasemin Taş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kadının ölümü, kurtarma tim elemanlarını adeta yasa boğdu.

EKİPLERDEN UYARI
Hayat kurtarmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu kaydeden gönüllü tim elemanları, vatandaşların uyarıları dinlememesinden dert yandı. Belli sayıda olan kurtarma ekip elemanları, “Bizim görev yapmadığımız kuytu yerlerde kimse denize girmemeli. Çünkü Karadeniz çok azgın ve acımasız. İnsanların kendilerine güvenip, denizin iç kısımlarına gitmesi ise çok ölüm olayı yaşanmasına neden oluyor. Uyarıları ve ikazları herkesin dinlemesi, acıların yaşanmasını önleyecektir” uyarısında bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!