Muhtarlar bilgi çağına giriyor

Büyükşehir Belediyesi, 28 mahalle muhtarına hem bilgisayar, hem eğitim veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezde bulunan toplam 28 mahallenin muhtarını bilgisayar eğitimine tabi tutup, hepsinin bürosuna bilgisayar kuracak. Muhtarlar bilgisayar ağı ile Büyükşehir Belediyesi`ne internet ile bağlı olacak.

ÖĞRENMEYENE BİLGİSAYAR YOK
Mahalle muhtarlarının daha düzenli ve belediye ile birlikte çalışabilmeleri için geliştirilen sistem, muhtarlara tanıtıldı. Büyükşehir Belediye binasında yapılan toplantıya, 28 mahalle muhtarından 27`si katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Muhtarlarımızın çağın gerektiği donanımla donanması ve bilgi çağını yakalamasını istiyoruz. Esti sistem tamamen çöktüğü için yeni bir sistem kuruyoruz. Bunun için hepiniz bilgisayar kullanmayı öğrenip, sertifika alacaksınız. Sertifika almayana bilgisayar vermeyeceğiz. Çünkü hizmet muhtarlıklardan başlar” dedi.

İNTERNET BİLE KURULACAK
Bilgisayar sisteminden yararlanmak isteyen muhtarlar, KOMEK merkezlerinde ücretsiz olarak bilgisayar öğrenebilecek. İsteyen Büyükşehir Belediyesi`nin Bilgi İşlem Müdürlüğü`nde aynı kursu görebilecek. 1996 yılında kurulan ve deforme olan sistemin yerine kurulan yeni sistem sayesinde, muhtarlar 24 saat süreyle internet üzerinden Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı olacak. Yapılan hizmetler ve çalışmalar anında bu sayede muhtarlıklara iletilebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!