Muhteşem gala

Kocaeli Şehir Tiyatrosu ünlülerin akınına uğradı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nda “Tartuffe” adlı oyunun galası ünlülerin akınına uğradı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen galada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Her yaşam bir tiyatro, tiyatroda sahnelenen her rol bir yaşamdır. Önemli olan onu iyi oynamaktır” dedi.

ÜNLÜLER AKIN ETTİ
Kocaeli Şehir Tiyatrosu Fransız yazar Moliere`nin ünlü eseri Tartuffe ile perdelerini Ekim ayında açmıştı. Oyunun galası Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapılırken, salon tamamen doldu. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş`ın sanatçı arkadaşları galaya akın etti. Geceye katılan ünlüler arasında Beyaz Beyazıd Öztürk, Demet Akbağ, Üstün Öztay, Ali Sürmeli, Güven Kıraç, Şebnem Dönmez, yönetmen eşi Ezel Akay gibi bir çok sanatçı, hem Ragıp Savaş`a hem de Şehir Tiyatrosu oyuncularına destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, KSO Başkanı Yılmaz Kanbak, geceye katılanlar arasında yer aldı.

“YAŞAM BİR OYUN”
Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş tarafından sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Tiyatroyu topluma yön veren bir üniversite olarak adlandıran Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tiyatroyu toplumun her kesimine ulaştırmak istiyoruz. Bu amaçla Türkiye`de ilk defa TIR Tiyatrosu oluşturduk ve ömründe hiç tiyatroya gitmemiş 15 bin kişinin ayağına tiyatro götürdük. Kocaeli sınırları içinde tiyatro izlememiş hiç kimse kalmayacak. Her yaşam bir tiyatro, her rol bir yaşamdır. Sahneden inmeden onu iyi değerlendirip, en iyi şekilde oynamamız gerekir” dedi.

CEVABIMIZI BURADAN VERDİK
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş da Başkan Karaosmanoğlu`nun tiyatroya ve tiyatrocuya desteğinden ötürü teşekkür etti. Ragıp Savaş, “Rüştünü ispatlayan şehir tiyatrolarında yeni bir dönem başladı. Yakın zamanda tiyatro etiğine yakışmayacak birçok şey yaşadık. Ama biz tüm enerjimizi sahneye saklayarak buradan cevap vermek istedik” dedi. Savaş`ın “Nasıl olmuş? Cevabımızı beğendiniz mi?” sözleri üzerine salondan alkış tufanı koptu. Savaş konuşmasını “Konuşmak çok kolay. Ama burası zor bir yer. Biz cevabımızı buradan vermek istedik. Bütün arkadaşlarımın ağızlarına, yüreklerine sağlık” şeklinde tamamladı.

MAGAZİN BASINI AKIN ETTİ
Ünlü sanatçıların galaya katılması, magazin basınını İstanbul`dan Kocaeli`ne taşıdı. Galaya katılan magazinciler, sanatçılarla zaman zaman röportaj yaparak, magazin sayfaları için malzeme topladı. Gecede sanatçılarla fotoğraf çektirme yarışında Beyazıd Öztürk en çok ilgi gören sanatçı oldu. Gecede verilen kokteyl sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beyazıd, “Ragıp arkadaşımız burada çok güzel şeylere imza atıyor. İçimden bir ara sahneye fırlayıp, oyuncuları kutlamak, onlarla oynamak bile geçti” dedi.

GÜRCÜ YÖNETMEN
Tiyatro severlerin büyük beğenisini kazanan oyunun yönetmenliğini Rustaveli Tiyatrosu`ndan Gürcü yönetmen Prof. George Antadze yaptı. Oyunda  Engin Benli, Zeliha Çetinkaya, Aydın Sigalı, Zuhal Gencer, Tarık Keskiner, Ahmet Yaşar Özveri, M. Eylem Tanrıver, Emir Özbek Yıldız ve Burcu Güner rol alırken, oyunun dekor ve kostüm tasarımı Dimitri Antadze, ışık tasarımı ise Yaşar Demirkıran`a ait.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!