Ormanlar halka açılıyor

Orman Bakanlığı Kocaeli Kent Ormanı`nı Büyükşehir Belediyesi`ne devretti

Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Kent Ormanı” projesi kapsamında, Kocaeli Kent Ormanı Büyükşehir Belediyesi`ne devredildi. Devir töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, “Biz doğa ile halkın kucaklaşmasını istiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR`İN ORMANI VAR
Ülke genelindeki bütün ormanları yerel yönetimlere devretme amacıyla hayata geçirilen projenin ilk ayağı Kocaeli`nde gerçekleşti. Kocaeli`ne 12 kilometre mesafede Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampusü kenarındaki orman için dün protokol yapıldı. Toplam 17 hektarlık orman alanının 3 bin hektar alana kadar genişletilmesi hedefleniyor. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu arasında imzalanan protokol ile birlikte, Kent Ormanı resmi olarak Büyükşehir Belediyesi`ne devredilmiş oldu.

“DEVLETÇİ ANLAYIŞININ NESLİ TÜKENDİ”
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, amaçlarının insanları doğa ile buluşturmak olduğunu söyledi. Bakan Pepe, “Ülkemizdeki ormanların yüzde 99.9`u maalesef devletin ormanı. Bu anlayış ile ormancılık gelişmez. Çünkü günümüzde artık devletçi anlayışın nesli tükenmiştir. Bir ülkede özel sektör ne kadar güçlü, ne kadar zengin ise, o devlet artık o kadar güçlü demektir” dedi.

“YEREL VE YERİNDE HİZMET”
Bakan Osman Pepe, Türkiye`de ormancılık alanında yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, öncelikli olarak metropollerde bu çalışmayı yapacaklarını söyledi. Ormanların bu güne kadar milletten saklandığını belirten Pepe, “Kocaeli`nde bunu yaptık, sırada Gebze var. Hükümetimizin en önemli politikası, yerelleşme ve yerinde yönetimdir. Hizmetin vatandaşa zamanında gidebilmesi için yerel yönetimlerin güçlenmesi şarttır. Projeleri biz yapacağız, yerel yönetim uygulamaya koyacak. Zamanında ve yerinde hizmet, vatandaşı memnun edecektir” şeklinde konuştu.

“ORMANLAR HALKA AÇILACAK”
Bakan Pepe konuşmasında vatandaşın hizmetine açılan ormanlarda kimseden ücret alınmayacağını söyleyince, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Çay parasıda almayalım mı” diye espri yaptı. Bakan Pepe, “O sizin yiğitliğinize kalmış” diyerek espriye cevap verdi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise yaptığı konuşmada, bu proje için Bakan Pepe ve ekibine teşekkür etti. Karaosmanoğlu, “Bu ormanı halkımızın hizmetine açacağız. Biz burada insanlarımızın stres atıp, dinlenmelerini, şehir gürültüsünden kurtulmaları için ortamlar sağlayacağız. Kimi sporunu yapacak, kimi dinlenip, eğlenecek. Herkes bu ormanlardan ücretsiz olarak yararlanacak. Doğa ile kucaklaşacak” diye konuştu.

ORMANA ÜCRETSİZ SEFER
Orman Bakanı törenin sonunda Başkan Karaosmanoğlu`ndan hafta sonları ve tatillerde spor amaçlı ormanlara otobüs seferi başlatmalarını istedi. Pepe, ilgi çekmesi amacıyla ilk etapta insanlara çay ve pasta ikram edilmesi önerisinde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, öneriyi cazip bularak, hayata geçireceklerini ifade etti.

GELİBOLU PARKINA KOCAELİ ANITI
Tören sonunda bir açıklama yapan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, hizmete açılan Çanakkale Gelibolu Parkı`nda Kocaeli ilinin il olarak şehitlik anıtı yaptırmasını istedi. Vali Erdal Ata ve Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na bu talebini ileten Pepe, “En güzel yer Kocaeli`ne tahsis edilecek. Kocaeli yüzünün akıyla Gelibolu Park`ına il olarak şehitlik anıtı yaptıracak. Anıtın açılışını 18 Mart tarihinde yapmayı hedefliyoruz” dedi. Vali Ata ile Başkan Karaosmanoğlu, ilin yöneticileri olarak anıtı yaptırmayı severek üstlendiklerini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!