Şehiriçi ulaşım tartışıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım sorununa çözüm bulmak için sivil toplum kuruluşlarının görüşünü alıyor.

Yapılan toplantıların periyodik olarak sürdürüleceği belirtildi.

5 KİŞİLİK HEYET KATILDI
Kocaeli`nin en büyük sorunları arasında gösterilen ulaşım sorunu masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi hazırladığı ulaşım master planı ile ilgili olarak sivil toplum örgütlerinin görüşünü almaya başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri ile İzmit Kent Merkezi`nden 5 kişilik bir heyet katıldı. Meclis Üyesi Hasan Kırlı ile Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediye temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Trafik Şube Müdürlüğü, UKOME ve AYKOME yetkilileri de katıldı.

GÖRÜŞLER SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu master planıyla ilgili görüşlerinin aktarıldığı toplantıda, ağırlıklı olarak İzmit merkezindeki trafik akışına yönelik alternatifler ele alındı. Oldukça faydalı geçen toplantıda otobüs ve minibüs duraklarının arasında mesafe bırakılması konusunda da prensip kararı alındı. Söz konusu toplantıların bundan sonra da devam edeceği ve master planın şekillenmesinde görüşlerin önemli etkisinin olacağı kaydedildi.