“Sıra koşmaya geldi”

Gebze´de Ragıp Demirkol Bulvarı´nın temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu

Hizmetlerini Kocaeli`nin her köşesine yaymaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze`de Ragıp Demirkol ve 4. Cadde`nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Cumaköy`de çocuk parkının açılışını yapan Başkan Karaosmanoğlu, hizmette yürüme döneminin sonuna geldiklerini belirterek, “Koşma dönemi yakında başlıyor” dedi.

ÇAYIROVA-GEBZE HATTI
“Kocaeli Değişiyor” sloganı ile götürmeyi planladığı hizmet  atağını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gebze`de yatırımlarına devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapımına daha önce başlanan ve Gebze ile Çayırova`yı birbirine bağlayan 2 bin 120 metre uzunluğundaki Ragıp Demirkol Caddesi ile Gebze ve Aksa Sanayi arasındaki bağlantıyı sağlayan bin 740 metre uzunluğundaki 4. Cadde`nin temelini attı. Her iki caddede 24 metre genişliğinde çift gidiş çift geliş olmak üzere 4 şerit inşa ediliyor.

TÖRENLERE BÜYÜK İLGİ
Çayırova Beldesi`nde düzenlenen temel atma törenine Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Vali Erdal Ata, Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze Kaymakamı M.Emin Avcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ekrem Faruk Taşçı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, AK Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, daire başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ve vatandaşlar katıldı.

HİZMETTE KALİTE
Caddelerin temel atma töreninde teknik bilgiler veren AYKOME Daire Başkanı Fazilet Özkurt`tan sonra kürsüyi çıkan Çayırova Belediye Başkanı Ekrem Faruk Taşçı, Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı hizmetleri kendi imkanları ile yapmalarının olanaksız olduğunu söyledi. Başkan Çayırova halkı adına Karaosmanoğlu`na teşekkür etti.

Büyükşehir Beleidye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`da alt yapı çalışmalarının nankör yatırımlar olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, “Yinede biz önce alt yapı dedik. Çünkü alt yapı olmadan üst yapıyı yapmak makyaj yapmaya benzer. Alt yapı çalışmaları herkesi rahatsız eder ve halk tepki gösterir. Biz bunların bilinci ile yinede alt yapıyı yapıyoruz. Alt yapı yapmadan yapılan üst yapı, yani makyaj, su vurunca akar gider. Türkiye bu konuda bu güne kadar katrilyonları israf etmiştir” dedi.

“YÜRÜME DÖNEMİNDEYİZ”
Geçmişte yapılan hataları tekrarlamak istemediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, makyaj adına kesinlikle israf yapmayacaklarını ifade etti. Karaosmanoğlu, bunun için ortak kazı çalışma programını devreye soktuklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “Biz göreve gelirken halkımıza söz verdik. Kaynaklarımızı asla israf etmeyeceğiz. Yaptığımız her iş mutlaka kalıcı olacak. 50-60 yıl sonrasını planlayarak iş yapacağız. İşimizin zorluklarını da halkımız ile paylaşacağız. Asfaltlanmadık köy yolumuz kalmadı. Köylerimize de çocuk parkları oyun alanları yapacağız. Şu an yürüyoruz. Çok kısa süre sonra koşmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASININ MEYVELERİ
Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Yasası`nın büyük yararları olduğunu savundu. Kocaeli`nin Büyükşehir olmasını tarihi bir olay olarak değerlendiren Ayar, hizmetlerin kente eşit şekilde ve adil bir biçimde yayılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocaeli Valisi Erdal Ata ise, Belediye`nin 24 saat vatandaş ile iç içie olduğunu belirterek, yeni yasanın hizmet kalitesini artırdığını ifade etti. Özellikle ortak kazı çalışmasının önemine değinen Vali Ata, bu sayede israfın önüne geçildiğini savundu.

CUMAKÖY PARKI AÇILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet daha sonra Cumaköy`e geçerek, Cumaköy Alemdar Karagöz Parkı`nın açılışını gerçekleştirdi. Cumaköy`de düzenlenen açılış sırasında konuşan Köy Muhtarı Mustafa Uysal, köye yapılan park ve oyun alanı nedeniyle Karaosmanoğlu`na teşekkür etti.Karaosmanoğlu`da yaptığı konuşmasında köylere kent merkezi kadar değer verdiklerini, Kocaeli`ni her köşesi ile kalkındırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!