“Size hizmet büyük onurdur”

Öğretmenler Günü´nde öğretmen Başkan´dan anlamlı mesaj

Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılırken, Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinlik farklı bir kutlamaya sahne oldu. Kendiside öğretmen olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, “Size hizmet bizim için büyük bir onurdur” mesajı verdi.

ORTAK KUTLAMA
Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafında ortak hazırlanan programa Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende mesleğe yeni başlayan bir öğretmen ile emekliye ayrılan bir öğretmen birer konuşma yaparak, duygularını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, öğretmenliğin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemini vurguladı.

“ÖĞRETMENİM, GURURLUYUM”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada öğretmen olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Törene öğretmen kimliği ile davet edilmenin onurunu taşıdığını belirten Karaosmanoğlu, “Bu meslek çok yüce bir meslektir. İçinde sıkıntı var, sorun var. Buna rağmen bu mesleği yapanlar mesleklerine aşıktır. Çünkü öğretmenin elindeki malzeme insandır. İnsanı hayata hazırlayan,hayatı sevdiren, ona şekil veren, kimliğini oluşturan, bir nevi insanı şekillendiren mimardır. Bir insanı alt ve üst yapısıyla hazırlamak, hayata atılmasını sağlamak, şekillendirip, ülkesini, milletini seven, toplum kurallarına saygılı, yasalara bağlı birey olarak şekillenmesine yardımcı olmak, en büyük mimarlıktır. Atatürk`ün dediği gibi, bizi medeni ülkeler arasına taşıyacak olan yine öğretmenlerdir. Ben bu ülkenin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimin ve meslektaşlarımın önünde saygı ile eğiliyorum. Size hizmet benim için büyük bir şereftir” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Kocaeli Valisi Erdal Ata`da yaptığı konuşmada öğretmenlerin en fedakar insanlar olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ile Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve şiir gösterisi beğeniyle izlendi. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlerin eserleri okundu ve ödülleri verildi.

ONLAR DA YEMİN ETTİLER
Törenin sonunda stajyerliği tamamlayan öğretmenler yemin ederek öğretmenlik mesleğine başladı. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin seslendirdiği şarkılar salonda büyük alkış aldı. Öğretmenler Günü etkinlikleri resim sergisi ile sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!