“Susuz köy kalmayacak”

Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra`nın köylerinde incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra´nın köylerinde incelemelerde bulundu. Köylerde en büyük sorunun su ve yol olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, yol sorununu çözdüklerini, susuz köy bırakmamak için çalıştıklarını söyledi.

ÖNCE ŞANTİYEYİ GEZDİ
Köy gezilerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gittiği Kandıra´da AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Kan, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İlk olarak Kandıra İtfaiye teşkilatını gezen Karaosmanoğlu, daha sonra Köye Hizmet Şubesi´ni gezdi. Köye Hizmet Şube Müdürlüğü´ne ait binanın yapılacağı alanı inceleyen Karaosmanoğlu, araziyi beğendi.

SU TESİSLERİNİ İNCELEDİ
Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet, Kandıra Hira Grubu´nun su motopomp tesisini gezdi. İSU Kandıra Şube Müdürü Erkan İşler, yapılan çalışmalar konusunda Karaosmanoğlu´na bilgi vererek, “Kandıra olarak su konusunda yerel kaynakları kullanıyoruz. Bulduğumuz yerel kaynaklarımızı da sisteme bağlama çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut su depolarımızın da kapasitelerini artırıyoruz. Köylerimize yeni şebekeler çekiyoruz” dedi.

SAHİLLERE BİYOLOJİK ARITMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, dünyada yaşanan küresel ısınma nedeniyle suyun önemine değinerek, “2007 yılı sonuna kadar Kandıra ve köylerinde susuz köy bırakmayacağız. Tüm planları buna göre yapalım. Yeni kaynakları devreye sokalım, mevcut depolarımızın kapasitelerini artıralım. Bahar ile birlikte Kandıra sahillerimiz turizm ile canlılık kazanıyor. Yaklaşan turizm sezonu nedeniyle Kerpe, Kefken ve Cebeci´de bulunan paket arıtma sistemlerini kaldırıp, yerlerine biyolojik arıtma sisteminin yapımına başladık. Bu çalışma ile gelecek 50-100 yılı kurtarmayı planladık. Kerpe-Kefken ve Cebeci´den kaldırdığımız paket arıtma sistemlerimiz de Bağırganlı-Seyrek ve Sarısu´ya entegre çalışmalarına başladık” diye konuştu.

BARAJ İÇİN YER BAKILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Kandıra´nın Hediyeli, Çerçili, Beylerbeyi köylerine giderek, vatandaşlarla sohbet etti. Beylerbeyi köyü altında yapılan fosiptik çukurunu ve burada yapılması planlanan baraj alanını gezen Karaosmanoğlu, Beylerbeyi havzasının su depolama konusunda yetersiz olabileceğini, baraj için uygun alan olamayabileceğini dile getirerek, uzmanların havzada inceleme yapmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bütün hedeflerinin yolsuz ve susuz köy bırakmamak olduğunu ifade ederken, yol konusunda zorlukları aştıklarını, su konusunda da aynı başarıyı elde etmek için temponun hızlandırılmasını istedi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köy gezi ve incelemelerinin sonunda, geçtiğimiz yıl Şırnak´ta şehit olan Jandarma Komando İrfan Balkan için düzenlenen mevlüde katıldı. Karaosmanoğlu, Şehit En İrfan Balkan´ın babası Ümit Balkan´la bir süre sohbet edip, taziyelerini iletti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!