Trafikçiler affetmiyor

Büyükşehir Belediyesi trafik ekipleri hata yapanları affetmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye bünyesinde kurulan ve Nisan ayının başında beri şehir içi trafiğinde görev yapan 61 kişilik eğitimli personel, kurallara uymayanları affetmiyor. Yaklaşık dört aydır şehir içi trafiğini yakın markajına alan denetim elemanları toplu taşım yönetmeliğinin kendisine tanıdığı yetki çerçevesinde şuana kadar 730 araç sürücüsüne ceza kesti. 141 araçla ilgili takip ise sürüyor.

ÖNCE UYARI

Şehir içi trafiği rahatlatmak adına görev yapan Büyükşehir Belediyesi Trafik Ekipleri özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Görev yaptıkları 4 aylık zaman diliminde 540 adet uyarı cezası, 177 adet para cezası ve 13 adet araç bağlama cezası veren ekipler, trafik kurallarına uymayanların korkulu rüyası haline geldi. Ekipler direk sürücülere ceza kesmezken, tuttukları tutanaklar Encümen Kararları ile cezaya dönüştürülüyor.

HATA YAPANA YAKIN TAKİP
Ekiplerin ceza kesilen aracı uzun süre takip ettiğini ve söz konusu cezayı bu takibin ardından verdiğini kaydeden yetkililer, “Ekiplerimiz trafiği zora sokan aracı izler. İlk etapta sürücüye sözlü olarak uyarılır ardından da savunması alınır. Yapılan bu ciddi takibin ardından da sürücüye nihai cezası kesilir” açıklamasında bulundu. Trafik konusunda Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından 130 saat eğitime tabi tutulan denetim elemanları il genelinde 5 bin sürücü ve muavini denetliyor. Denetim elemanları, 141 araçla ilgili takibi ise sürdürmektedir.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!