Turgut`ta bütün kazanlar yanıyor, Arslanbey`de hafta sonu

Büyükşehir Belediyesi Yuvam İzmit Konut İdaresi tarafından Turgut Mahallesi`nde yaptırılan Turgut Konutları ile Arslanbey beldesinde yaptırılan Atakent Konutları`nda, ısınma sorununun çözümü konusunda büyük mesafe kat edildi.

Turgut`ta bu akşama kadar yanmayan kazan kalmayacağını belirten yetkililer, Atakent`te ise çalışmaları hafta sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

TURGUT`TA BUGÜN SON KAZAN
Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren kazan bağlantıları tamamlanan bloklarda merkezi ısıtmanın başladığı Turgut Konutları`nda, biri hariç toplam 15 bloğun bağlantıları yapıldı. Kalan son bloktaki çalışmaların ciddi bir sorun çıkmaması halinde yarın tamamlanması ve peteklerin ısıtılması bekleniyor.

OCAK VE ŞOFBENLER DE AÇILIYOR
Öte yandan daire içi tesisatı tamamlanan Turgut sakinleri, ocak ve şofbende de doğalgaz kullanmaya başladı. Şu ana kadar 21 blokta daire içi tesisatların tamamlandığını açıklayan müteahhit firma yetkilileri, yaklaşık 20 gün içinde diğer konutlarda da daire içi tesisat bağlantılarını yapacaklarını dile getirdi. Konuyla ilgili bilgi veren İZGAZ yetkilileri ise, bireysel aboneliklerini yaptırıp sayaç ücretlerini yatıran vatandaşlara gün verdiklerini, verilen gün ve saatte evlerinde bulunan konut sakinlerinin ocak ve şofbende kullanacakları doğalgazı açtıklarını belirtti.

“ABONE OLUN” ÇAĞRISI
Bireysel aboneliklerini yaptırmak isteyenlerin İSU Genel Müdürlüğü altında yer alan İZGAZ Tahsilat Bürosu`na başvurmaları ve sayaç bedellerini yatırmaları gerekiyor. Bireysel abonelik fiyatı 35 milyon lira, sayaç bedeli ise 40 dolar artı KDV (Yaklaşık 70 milyon).

ARSLANBEY`DE YARISI TAMAM
Diğer taraftan Arslanbey Konutları`nda da çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Gece geç saatlere kadar müteahhit elemanları ile birlikte görev yapan İZGAZ ve Yuvam Konut İdaresi yetkilileri, şu ana kadar 11 kazanın kontrol edilip kullanıma açıldığını, bugün itibariyle bu sayının 18`e yükseleceğini kaydetti. Yetkililer toplam 36 kazanın bulunduğu konutlardaki tüm kazanları hafta sonuna kadar yakmayı hedeflediklerini belirtti. Merkezi ısıtmanın tamamen kullanıma açılmasının ardından konutlardaki ocak ve şofbenlere de doğalgaz verilmeye başlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!