Umuttepe güzergahının sıkıntılarını konuştular

KOÜ´lü öğrenciler, Ulaşım Daire Başkanı Aydın´ın makamındaydı

Kocaeli Üniversitesi`nin değişik fakültelerinde okuyan bir grup öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın`ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Aydın`a Umuttepe güzergahında yaşadıkları sıkıntıları anlatan öğrenciler, görüşmede olumlu mesajlar aldı.

“BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÇALIŞSIN”
Halkla İlişkiler Kulübü`nden Ferhat Polat, Akademi Kulübü`nden Sezer Ceyhan, Çevre Kulübü`nden Zuhal Yıldırım, Havacılık Kulübü`nden Ceylani Kiraz, Bilim Teknik Kulübü`nden Çetin Yeter`in katıldığı ziyarette ilk olarak, Selami Aydın Umuttepe güzergahı ile ilgili bilgi verdi. Aydın günlük 17 bin kişinin gidip geldiği Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusü`ne 6 güzergah üzerinden 75 araç çalıştığını ifade ederken, öğrenciler belediyeye ait otobüslerin bir an önce devreye girmesinin önemini aktardı. Aydın bunun üzerine “Çalışmalarımızı hızlandırdık. 6 güzergahın birinde kısa bir süre sonra belediye otobüslerimiz çalışmaya başlayacak” dedi.

“ALO ULAŞIM HATTI KURUN”
Öğrencilerin gündeme getirdiği ikinci önemli konu denetim oldu. Kampus güzergahında taşımacılık yapan araçlarda yaşadıkları ve tanık oldukları bazı olayları aktaran öğrenciler, Aydın`dan “Denetimler sıklaştırılacak” yanıtını aldı. Üniversite öğrencileri ayrıca bu konuda yaşanacak sıkıntıların kısa sürede çözüme kavuşturulabilmesi amacıyla Alo Ulaşım Hattı kurulmasını ve bu hattın 24 saat hizmet vermesini istedi. Öğrencilerin bu önerisine de olumlu yaklaşan Aydın, “Bizim de böyle bir projemiz var. İnşallah fazla zaman geçmeden devreye sokacağız” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE DAVET
KOÜ`lü öğrenciler, sorunların daha doğru olarak tespiti ve çözümü konusundaki adımların kısa sürede belirlenebilmesi amacıyla, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın`ı üniversitede konuşma yapmaya davet etti. Aydın, öğrencilerin bu talebine de olumlu yanıt verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!